75 år med Anebyhusgruppen

En hyllning till livet!

FÖLJ MED PÅ EN RESA GENOM TID OCH RUM

Vår saga börjar 1945, då funkis-stil och fiffiga inredningslösningar stod i centrum. Den fortsätter sedan genom 50-talet med teakmöbler och 60-talets hippa stil med fokus på tre R: rymd, rock och rebeller. 70-talet gick i kärlekens tecken med stora medaljongtapeter i murriga färger och på 80-talet ville kunderna få rum med stora skinnsoffor och spegelväggar. På 90-talet var det starka färger som gällde, för att sedan under 2000-talet byta ut allt mot vitt för en ljust och fräscht inredning. På 2010-talet gjorde så de små detaljerna entré på riktigt och plötsligt skulle varje Hemnet-annons ha basilika på köksbänken.

TILL TIDSLINJEN

100 TRÄD BLIR HUS

Från växande gran till färdigt hus på mindre än ett år. Anebyhus har tillverkat trähus i 75 år. I skogarna på höglandet i Småland växer grundmaterialet för alla hus som Anebyhusgruppen tillverkar. I den småländska skogen står träden tätt, vilket gör att de får färre grenar och kvistar som kan ge skador i timret.

BADRUMMETS HISTORIA

Muggen, trisseboa, hemlig hus eller kanske kort och gott dasset. Kärt barn har många namn, men faktum är att toaletten är en ganska ny företeelse i svenska hem. Först runt 1945, samtidigt som Anebyhus grundades, blev badrum standard även i små lägenheter.

BOTT I SITT ANEBYHUS I 44 ÅR

Året då Margareta och Anders Svenson byggde sitt Anebyhus i Ankarsrum utanför Västervik tillträdde Thorbjörn Fälldin som statsminister, Björn Borg vann Wimbledon, kungen gifte sig och bensinen kostade 1,55 kronor litern. 44 år senare bor de fortfarande kvar och trivs lika bra.

Hållbara hem med smarta miljöval

Dagens hus blir allt mer smarta och energieffektiva. Pierre Arvidsson på Anebyhusgruppen berättar om miljövänliga trender och vilka val du kan göra för ett smart, energieffektivt, nybyggt hem.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn