Nyheter

Nyhetsarkiv hos Anebyhus

Här kan du ta del av de senaste publicerade nyheterna eller pressreleaser från Anebhusgruppen.

Rekonstruktion

Växjö tingsrätt har beviljat Anebyhusgruppens ansökan om företagsrekonstruktion. Att ansöka om rekonstruktion är en åtgärd bolaget beslutat för att undvika konkurs och samtidigt skapa andrum för att kunna ställa om verksamheten mot lönsamhet.

Neddragningar i styckehus-produktionen

Anebyhusgruppen har, precis som resten av Sveriges drygt 100 småhustillverkare, på kort tid drabbats av mycket stora kostnadsökningar samtidigt som det uppstått störningar i materielleveranser. Småhustillverkare är, enligt lag, förhindrade att höja priserna på ingångna avtal med privatpersoner, vilket gör att Anebyhusgruppen förlorar pengar på de hus som levereras. Samtidigt så har även Anebyhusgruppens kunder påverkats negativt av stigande räntor, el-, bränsle- och matpriser vilket sammantaget bidragit till en kraftigt minskad efterfrågan på hus.

Ny VD

Den 10 januari tillträdde Fredrik Anheim som ny VD för Anebyhusgruppen med säte i Åseda. Med lång erfarenhet från olika ledande roller inom byggbranschen träder han in i rollen som VD för Anebyhusgruppen med uppdrag att leda och driva företagets fortsatta utveckling på marknaden med visionen att bli det självklara valet för den medvetna husköparen.

Två nya husmodeller

Den 1 juli lanserade Anebyhus två helt nya husmodeller inom ramen för husserien Fokus – Fokus 133+ och Fokus 153. Båda husen innebär även en lansering av nya tillval som är unika för just dessa husmodeller inom Fokusserien.

Pressrum

Hela nyhetsarkivet hittar du på vårt pressrum i MyNewsDesk. 

Till MyNewsDesk
Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn