Gästblogg: Villa Odby, del 1.

Familjen Odby bygger sitt drömhus, ett kundanpassat Ekeforshus New Hampshire, i Älvkarleby söder om Gävle. Catrin Odby gästbloggar hos oss om familjens husresa – från tankarna innan byggnationen fram till inflytt. Detta är del 1. 

 

Vilka är egentligen Villa Odby? 

Catrin Odby heter jag, 33 år från Gävle och gift med Jimmy Odby 36 år, sedan 2005. Vi har våra underbara pojkar Charlie 9 år och Simon 5 år. Vi bor idag i ett gammalt renoverat hus från 1935 i Tegelbruket, Skutskär. Vi ska nu ska bygga ett nytt Ekeforshus från Anebyhusgruppen. 

Hur allt började 

Våra tankar kring att bygga ett nytt hus började på riktigt sommaren -16. Vi har även funderat på att bygga nytt hus tidigare flera gånger under många år men det har aldrig blivit av.

Jag och Jimmy driver tillsammans byggföretaget Gävle byggteknik och det var därigenom vi kom i kontakt med Anebyhusgruppen och nybyggnation. Gävle byggteknik började med husresning oktober -15. Vi har varit med och rest några hus och det var förra sommaren som vi kände att, vi flyttar, vi bygger nytt hus, vi kan ju processen nu! 

 

Vi började direkt att kolla efter tomter och fastnade för ett område i Älvkarleby, Nybogård. Gävle byggteknik har rest några hus där så vi har varit där mycket och fastnade snabbt för tillgängligheten, framförallt för barnen att ta sig till skolan med mera. 

Vi beställde hem huskataloger från Anebyhusgruppen och med i katalogleveransen fick vi ett brev där det stod som överskrift Villa Odby. Redan där kändes det så personligt, en enkel överskrift men en sådan trevlig detalj, det blev personligt direkt.

 

När vi väl hade bestämt oss och skrivit under avtalet så berättade vi för våra pojkar och de blev överlyckliga. Jag har sedan den dagen gjort barnen delaktig i nästan allt vad rör huset. Deras glädje och deras nyfikenhet gav oss bekräftelse på att det här var rätt. 

Vi är så himla nöjda med planlösningen. Tillslut har vi landat i något som känns Så här ska det vara!  

Planlösningen justerades 

Vi har gjort en del ändringar från ursprungsritningen. Vi har tagit bort en liten vägg i vardagsrummet för att få en helt öppen yta. Vi flyttade även huvudentrén från gaveln till framsidan och vi valde också bort groventrén för att få en större tvättstuga. När vi flyttade huvudentrén tog vi också bort en del av väggen in mot vardagsrummet så att det kommer kännas mer öppet från hallen.

"Barndelen" med pojkarnas allrum är oförändrad. Våra pojkar kommer att älska den delen! Att få var sitt eget rum och ett helt eget tv-/allrum utöver det. 

Jag kan verkligen säga att det är svårare och tar längre tid än man tror, men när bitarna faller på plats och man får den där obeskrivliga känslan, det är helt underbart.

Hoppas ni vill följa med på vår resa, vår husresa när vi bygger Villa Odby. 

//Catrin Odby 

 

Följ gärna @catrin.odby  på Instagram för att se mer av Villa Odby. 

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter