Jubileum

DÄRFÖR FIRAR VI

Livet i ett Anebyhus ska inte bara vara ett medvetet val, utan ett självklart val. Våra hus tål att levas i - i livets alla skeden. Våra hus rymmer glädje, sorg, livskriser och lyckorus, det är så de blir ett hem. Bor man i ett Anebyhus kan man lägga fokus på just livet och att leva det, både till vardag och till fest. När vi nu fyller 75 år vill vi därför fira det genom att hylla livet.

Anebyhus grundades 1945, mitt i Småland där sågverk och skogsindustri har funnits i generationer. Under de 75 år som företaget nu funnits har mycket hunnit hända. Tre företag; Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus, har tillsammans bildat ett starkt varumärke i Anebyhusgruppen och vi erbjuder idag hus i tre olika unika stilar; modern-, klassisk- och sekelskiftesstil. Vi levererar både styckehus och grupphus samt volymhus i samarbete med BoKlok. 

 Grunden i vår verksamhet har alltid varit densamma. Våra hållbara hem härstammar från träd från det småländska höglandet och står stadiga i generationer framåt. Vi stolta över våra hus och all den kunskap, kärlek och historia de bär på.

För att vi ska kunna fortsätta bygga trygga, stabila trähus även i generationer framåt så värnar vi om skog, miljö och kvalitet. För oss är hållbarhet därför en självklarhet och inte bara ett trendord. Vi är noga med att hushålla med våra resurser och kämpar för att lämna ett minimalt avtryck i våra ekologiska system. Under vårt jubileumsår kommer vi bland annat visa det genom att återplantera träd för alla de hus vi bygger under året.

SÅ SKA VI FIRA

Att återplantera träd är bara en av presenterna som vi kommer dela ut under året, för vi ska fira på flera olika sätt. Självklart ska vi fira ihop med våra medarbetare, våra samarbetspartner och våra kunder. Men vi vill också ge tillbaka, både till allmänheten, samhället och miljön. Vi vill att alla ska känna glädje och fest och hylla det liv som blir möjligt i ett Anebyhus och hos oss.

Temat för hela vårt jubileum är “En hyllning till livet” och det kommer även märkas i festligheterna. Det handlar inte bara om en stor fest, utan om att hylla det lilla i vardagen. Under året kommer det bli festligheter, upptåg och små överraskningar både internt inne på företaget och externt för kunder, familjer, allmänheten och samarbetspartner. Vi kommer bland annat bjuda in till en besöksdag i vår verksamhet och fabrik.

LYFTA ÅSEDA

Vårt huvudkontor ligger i Åseda och vi vill att vårt firande ska märkas extra här i samhället. Som en 75-års present från oss kommer vi därför att bygga en lekplats. Vi vill som arbetsgivare och näringsidkare vara med och bidra till bygden där vi verkar och vi hoppas att lekplatsen ska bli en plats där generationer samlas och umgås tillsammans – precis som i våra hus. Vår förhoppning är att lekplatsen kommer sprida glädje i samhället i lång, lång tid framöver.

Uppvidinge kommun är också delaktiga i bygget av lekplatsen och har frikostigt  upplåtit mark till den, vilket vi på Anebyhusgruppen är mycket tacksamma över.

VINN ETT HUS

En annan stor present som vi ger bort under året är att en kund kommer vinna sitt hus. Alla privatpersoner som tecknar avtal med oss under året har nämligen chansen att vinna hela materialsatsen till sitt hus. Hussverige har sällan, om någonsin, skådat ett sådant pris och det känns fantastiskt för oss att kunna ge våra kunder möjligheten att faktiskt vinna sitt drömhus hos oss.

På tal om drömhus så har vi ett unikt samarbetemed den meriterade arkitekten Thomas Sandell, som låter sin arkitektur speglas i ett speciellt framtaget jubileumshus.

TIDSLINJE MED MINNEN

Självklart kommer vi också se tillbaka genom tiderna och minnas hur våra hus har sett ut och hur livet i dem har varit. Här på webben hittar ni en tidslinje över vår historia och i vår fabrik blir det en utställning med de olika årtiondena. Tänk att vi har tillverkat trygga, hållbara och stabila hus sedan efterkrigstiden på 40-talet till dagens smarta bostäder och alla trender där emellan. 

Men våra hus vore ingenting utan familjerna som bor i dem. Under året kommer ni därför bland annat få möta Margareta och Anders som bott i sitt Anebyhus i över 40 år. Vi kommer också hälsa på hos Jeanette, som är uppväxt i ett Anebyhus och nu väljer att bygga ett eget till sig och sin familj. Margareta, Anders och Jeanette delar med sig av sitt liv i sina Anebyhus, livet som gör husen till hem. Livet som vi nu vill hylla under hela vårt jubileum.

Så från oss till er; Grattis och tack för 75 år! Låt oss hylla livet!

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn