Husresa

Vägen hem för Morgan Alling

Morgan Alling har alltid gått i tankarna om att bygga sitt eget hus. Nu bygger han och frun Anna-Maria barnens paradis på den naturnära tomten i Nacka. Lekfullt, varmt och välkomnande är ledorden för det framtida hem där fyrabarnsfamiljen ska leva.

– Vi hade redan ett lantställe och tyckte det var fantastiskt att sitta i trädgården, njuta och bara få vara. Vi ville hitta något liknande till vårt framtida hem. 

EN NY FAS I LIVET

Morgan och Anna­-Maria gick på flera husvis­ningar runt om i Stockholm, men hade svårt att hitta ett hem som prickade rätt på alla punkter. Huset behövde vara rymligt, med ett sovrum till varje barn, gott om förvaringsutrymmen och inte kräva några större renoveringar. Sakta men säkert blev Morgan och Anna­-Maria över­tygade om att bygga ett nytt hus var rätt väg att gå.

– Att bygga hus tar lång tid och mycket kan gå fel. Det fanns saker vi var oroliga för. Jag har dock alltid velat bygga hus och tänkte att det byggs ju flera hundratusen hus jämt och stän­digt. Händer det något så händer det. Man får inte vara för rädd. När vi bestämde oss för att bygga nytt startade en ny fas i livet. 

FUNKTION VIKTIGARE ÄN LYX

Morgan och Anna-­Maria började att diskutera familjens behov i sitt framtida hem. De önskade ett rym­ligt badrum för barnen och ”alla hundratusen handdukar”, sovrummen samlade på övervåningen och förvaring till alla overaller, van­tar, mössor och skidor för att nämna några exempel. Funktion var viktigare än lyx, men framförallt ville de skapa en öppen och väl­komnande miljö där gränserna mellan inom­hus och utomhus suddas ut.

– Vi vill att man ska kunna sitta inne och att det nästan ska kännas som utomhus. Till exempel ville vi ha en altan rakt ut i trädgården där vi kunde ha dörrarna öppna.

HAN RITADE DRÖMHUSET

Efter att ha sonderat terrängen bland de svenska husbyggarna genom Google, bloggar och hem­sidor föll valet på Anebyhusgruppen. Ingemar Medlöw blev arkitekten som tog sig an upp­draget att forma familjehuset. 

– Han är en fin människa som vi fattade tycke för direkt. Han förstod våra behov precis, utan att vi själva egentligen hade någon aning. Ingemar ritade det huset vi själva inte visste att vi ville ha, ett hus som var bättre än det vi drömt om. 

Huset blir fördelat på tre plan med en källare för för­varing, en ”bo och leva­yta” med stort kök i öppen plan­lösning och en övervåning med plats för sovrum och ut­rymme för avskildhet. Köket blir den naturliga samlings­platsen för både barn och vuxna, och ska ha plats för många!

 Vi vill ha ett sådant stort kök att alla barnen i trakten kan komma och baka bullar med oss. Vårt hem ska vara öppet, där alla ungar alltid kan känna sig välkomna oavsett hur de har det hemma.

LEKFULLHET I FOKUS

Fantasin får flöda fritt när familjen Alling planerar sitt hus. En spelhörna, ett stort lek­rum eller varför inte en linbana från träd­kojorna tvärs över trädgården? Barnen är i fokus i Allings hem, och lekfullheten ska gå igenom väggarna när huset är färdigt. Redan i planeringsstadiet är barnen med och skapar sitt framtida hem och lekparadis.


– Det här är ett hus vi gör tillsammans och det är fantastiskt kul att göra det med barnen. Vi stegar upp huset i snön och visar – här kommer ditt sovrum vara och här går du ner för trappan. Vi leker fram huset och tycker om att de är delaktiga.

STOLt ÖVER RESAN HIT

Morgan Alling berättar att han är stolt över resan som han gjort, från en tuff barndom med många flyktiga hem till att bygga sitt framtida hus tillsammans med familjen. Under våren 2020 får familjen flytta in. Med Anebyhusgruppen har det varit enkelt att göra det som först var skrämmande till något roligt. 

– Anebyhusgruppen har hela tiden varit ärliga med kostnader och varit lättillgängliga. Vi har många val framför oss nu och försöker ha roligt under tiden. Jag ser fram emot att ge mina barn den barndom jag själv aldrig fick. Jag ser framför mig hur barnen leker och vi sitter i trädgården och dricker den första koppen kaffe vid vårt nya hus…  

Följ gärna familjens husresa på bloggen anna-maria.se och på instagram @villadahlalling.

Text: Rebecka Nyström

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Morgan Alling

Född: 1968 i Mölndal, Göteborg.

Familj: Frun Anna-Maria och fyra barn.

Arbetar som: Skådespelare,  manusförfattare, regissör och föreläsare.

Aktuell med: Musikalen Så som i Himmelen på Oscarsteatern samt ny säsong av Halv åtta hos mig. Skriver på sin andra bok, föreläser och planerar husbygge med Anebyhusgruppen.

Om huset: ”Vårt hus är inte stort, men ska vara funktionellt och praktiskt. Alla är välkomna  i huset där vi både kommer ha öppna planlösningar och plats att dra sig undan”

FÖLJ HUSRESAN på bloggen anna-maria.se och på instagram @villadahlalling

 

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn