Inspiration

Trenden är att tänka långsiktigt!

Strävan efter att arbeta kreativt startade Emma Fischers karriär som inredningsstylist och influencer. Här berättar hon om sitt yrke, stylingen av Anebyhusgruppens visningshus och trenden i att göra genomtänkta val.

Det var under åren på Middlesex  University i London som Emma Fischer fastnade för inredningsdesign. Med en kämparglöd och ett estetiskt öga – två viktiga element för att ta sig fram inom yrket – startade hon senare som visual merchandiser i Sverige. 

– När jag började studera hade inte inred­ning fått så stor intressespridning hos gemene man. Inte heller hos mig. Men under åren på universitetet blev jag fast. I och med Insta­gram har inredning slagit igenom på bred front de senaste tio åren, säger Emma Fischer. 

STYR ÖVER SIN EGEN TID

2012 startade Emma Fischer sitt eget företag. Idag arbetar hon bland annat med inred­ningsstyling, trendrapporter och produktfotograferingar. Arbetet som inredningsstylist är varierande och Emma menar att tillfreds­ställelsen är hög i att jobba med projekt där det blir tydliga och snabba resultat.

– Det bästa med mitt arbete är variationen. Jag styr över min egen tid och hur jag vill jobba. Jag trivs verkligen med att ha det så. Samtidigt har jag många deadlines, vilket kan ge en hel del stress. Men jag trivs med att hålla min hjärna ockuperad med problem­lösning! Jag drivs av att göra ett bra jobb och har svårt att sluta innan jag känner mig nöjd med resultatet.


Hur skulle du beskriva din egen inredningsstil?

– Ha ha, jag vet knappt vad min stil är längre. Eftersom jag ofta jobbar med en på­börjad grund så svänger det från stramt till mer dekorerat och allt däremellan. Tror dock att jag med åren börjar uppskatta det lite enklare. Klassiker som håller i längden. Jag gillar att blanda nytt, gammalt och några saker som är mer ”på trend” som  går att lämna till loppis när man har tröttnat.

SKAPAR KÄNSLA TILL KÖPARNA

Allt fler väljer att styla sin bostad inför visning. Emma Fischer berättar att det handlar om att skapa känslan att ”här vill jag bo” till de blivande köparna. Stylingen skil­jer sig åt beroende på om det gäller en central bostadsrätt eller en villa på landet.

– Känslan man vill skapa varierar lite utifrån objektet. I en central bostadsrätt i Göteborg vill du förmodligen locka en yngre, mer trendkänslig kund. Är det en villa trycker man på andra värden som hemtrevlighet och jobbar med förvaring och sällskapsytor.


Vilken trend är starkast just nu?

- Det pratas och har pratats länge inom branschen om hur vi som influencers kan hjälpa till att påverka till en mer sund syn på konsumtion, och att inte stirra sig blind på just trender. Att göra mer genomtänkta val helt enkelt. Denna diskussion har gjort att vi ser och har sett mycket av ljusa träslag och naturmaterial som exempelvis linne, natursten och ull. En stil som känns väldigt skandi­navisk. Det finns dock en tydlig motvikt som tagit sig  uttryck i mörkare väggar, sammet och en lyxigare, mer dekorerad känsla. Det pratas också om att vi framöver kommer att se mer färg i inredningen, t.ex. genom accent­färger som gult eller rosa med tillbakablickar till 90-­talet.

INRETT VISNINGSHUS I GÖTEBORG

Ett av Emma Fischers senaste samarbeten är med Aneby­husgruppen, där de tillsammans uppdaterat stilarna på de tre husmärkena Anebyhus, Kungshus och Ekeforshus. Emma har även inrett ett visningshus på Husknuten i Göteborg som öppnade dörrarna för allmänheten våren 2019. Hit kan nyfikna komma för att få inspiration till att bygga sitt framtida hus.

– Jag har varit involverad i val av inredning som golv, kök och dörrar men även färg, kakel, tapeter, möbler och styling. Invigningen hölls i slutet av februari och det har verkligen varit ett roligt uppdrag! 

Bilder från visningshuset Kungshus Hasselösund, inrett och stylat av Emma:

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn