Tips

Podd: Hjälp! Vi ska bygga hus

Drömmer du också om att bygga nytt hus? I den här poddserien hjälper vi dig att gå från dröm till verklighet! Här reder vi ut allt som du som husbyggare behöver veta: Hur bygger man ett hus? Hur funkar det med bygglov och andra saker? Vad behöver jag göra och vilken hjälp kan jag få? I elva avsnitt går vi igenom hela husprocessen, steg för steg, från att du köper tomt till att du faktiskt flyttar in i ditt nya hus. Podden produceras av Anebyhusgruppen.

Avsnitt 1 - Hur kommer vi igång med att bygga hus?

Hur kommer vi egentligen igång med vårt husprojekt? Vad kostar det? Hur stort får vi bygga? I det första avsnittet av "Hjälp! Vi ska bygga hus?" reder vi ut dessa och andra viktiga frågor för att du ska känna dig redo ut hur du tar det första steget på vägen mot ditt nya drömhus. Programmet leds av Elin Ivarsson och Håkan Montelius. Medverkar gör även husrådgivaren Mattias Edberg. Podden produceras av Anebyhusgruppen.

Avsnitt 2 - Hur ritar man ett bra hus?

Vad är en bra planlösning? Hur skapar man trygga zoner i ett hem? Och varför är det viktigt att tänka på väderstreck och siktlinjer? I det här avsnittet reder vi ut alla frågetecken tillsammans med arkitekten Ingemar Medlöw som går igenom om allt som är viktigt att tänka på när man designar ett hus.

Avsnitt 3 - Om bygglov, avtal och lånelöften

Vad behöver din bank veta för att bevilja lån till husbygget? Hur går det till när man skriver avtal med husleverantören, och vad krävs för att ett bygglov ska godkännas? I det här avsnittet går vi igenom allt du behöver veta för att ha alla tillstånd, finansiering och allt annat pappersarbete klart inför byggstarten. Gäst i dagens avsnitt är Anki Nilsson, försäljningschef på Anebyhusgruppen, som hjälper till att reda ut det finstilta.

Avsnitt 4 - Dags att välja inredning

Vilken inredning passar in i ditt hus? Och varför är det viktigt att ha en röd tråd när man väljer inredning? I dagens avsnitt pratar vi om vilka olika valmöjligheter du har när du väljer inredning till ditt nya hus och hur du kan tänka för att hitta din stil. Avsnittet gästas av inredaren Emma Fischer som delar med sig av sina bästa tips.

Avsnitt 5 - Byggstart!

Nu är det äntligen dags att komma igång med vårt husbygge! Men hur ser egentligen byggprocessen ut? Vilket ansvar har jag som husköpare under själva bygget, vad gör en projektledare och vad innebär en slutbesiktning? På med snickarbyxorna så reder vi ut dessa frågor och många fler!

Avsnitt 6 - Vad innebär det att äga ett nytt hus?

Nu är huset äntligen färdigbyggt och du håller nyckeln i din hand. Men vad innebär det egentligen att flytta in i ett helt nybyggt hus? Vilka garantier gäller och vilket ansvar har du som nybliven husägare? I det sjätte avsnittet pratar vi om vad du behöver veta innan du börjar packa upp flyttkartongerna.

Avsnitt 7 - ”Att förverkliga människors husdrömmar är ett stort uppdrag”

Anebyhusgruppen är en av Sveriges äldsta hustillverkare - men vad är vi mer än en lång historia? Varför ska man egentligen välja Anebyhusgruppen? I avsnitt 7 får du möta vd Niklas Lundin som berättar mer om hur vi tänker om att bygga hus för framtiden, om hållbara hus och om relationen till dig som kund. Programmet leds av Håkan Montelius och Elin Ivarsson.

Avsnitt 8 - Vilken husmodell är du?

Vi har över 60 husmodeller i våra kataloger - och vilket som är rätt för just dig kan ibland vara svårt att veta. I avsnitt 8 tittar vi närmare på fem av våra populäraste husmodeller och förklarar fördelarna med de olika. 

Avsnitt 9 - Att bygga kök - vad ska man tänka på?

Köket är det rum i huset där vi lägger mest pengar när vi bygger - och därför är det viktigt att det blir rätt. Hela avsnitt 9 ägnar vi därför åt hemmets hjärta köket! Tillsammans med Fredrik Norström från HTH går vi igenom allt från hur du tänker kring planlösning och arbetsflöden, till förvaring och vitvaror. 

Avsnitt 10 - Bygga nytt eller köpa gammalt - vad är bäst?

Hur stor skillnad är det på ett nybyggt hus och ett som är 30 år gammalt? Eller 60 år? Är det samma ekonomi i ett gammalt hus som ett nybyggt? Hur länge ska man räkna med att ett nybyggt hus ”håller sig nytt”? Och varför bygger man inte hus med källare längre?

 

Avsnitt 11 - Fem smarta tips

Vad får du inte glömma när du börjar bygga? Och hur gör du byggprocessen så smidig som möjligt? Anebyhusgruppens medarbetare Emma Lindsjö håller själv just på att bygga sitt eget fritidshus och delar med sig av sina fem bästa tips. 

Lediga tomter

Är du på jakt efter en ledig tomt för husbyggnation? Anebyhusgruppen erbjuder lediga tomter i hela Sverige. Här hittar du alla våra lediga tomter som är till försäljning just nu - och nya tomter kommer ut regelbundet. Mer information om tomterna hittar du under varje enskilt objekt.

TILL VÅRA LEDIGA TOMTER!
Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn