Badrum

Planera ditt nya badrum från Svedbergs

Badrummet får en allt större betydelse i våra hem – det är numera också ett trivsamt rum där vi kopplar av, skämmer bort oss en stund. Samtidigt ska det vara funktionellt. Allt börjar med planeringen och att funktion går hand i hand med design.

Vad ska man tänka på när man planerar sitt nya badrum?

- Skapa dig en tydlig bild av vad du vill ha och planera sedan noggrant, säger Katja Eriksson som är marknadschef på Svedbergs, en av Nordens ledande badrumsinredare med egen produktion i Dalstorp, Sverige.

Hur kommer man igång?

– Leta inspiration på nätet och i tidningar, känn efter vilken stil som passar dig. Ofta kan man anpassa och skräddarsy sin badrumsinredning mer än vad man tror. Tänk noga över vilka behov som finns just nu men också framöver. Hur många man är eller kommer att bli i hushållet. Ett eller flera handfat? Mycket förvaring? Dusch eller badkar? Tänk också över lösningar som gör badrummet så lättstädat som möjligt. Livet förändras och ett bra funktionellt badrum ska hålla över tid.

TIPS FRÅN SVEDBERGS 

  • Tänk på att det finns smarta tips för att utnyttja ytan smart. Till exempel är en handdukstork lika mycket handduksförvaring.
  • Ett badrum behöver både ljuskällor som lyser upp ordentligt och som även skapar stämning. Det finns många alternativ, som exempelvis spotlights i taket med dimmerfunktion, inbyggd belysning i spegeln – och även i möblernas lådor och skåp. Kom också ihåg att det finns säkerhetskrav som är förenade med elinstallationer i ett våtrum. Elinstallationer ska utföras av en behörig fackman.
  • Man kan förnya ett badrum ganska enkelt med färg, addera sidoförvaring, hyllor, förnya detaljer som handtag/knoppar, krokar, byta ut duschdraperiet mot en duschvägg i glas, satsa på en ny spegel eller addera en för att skapa känslan av rymd.
  • Hållbarhetsfrågan har blivit allt mer viktig för många. Det innebär en medvetenhet när det gäller inköp som bygger på långsiktighet och kvalité. Ärliga råmaterial, autentiskt hantverk och design. Ett fokus som mer ligger på känslomässiga värden, egentid och där badrummet ses som en fristad.

Bilder: Svedbergs 

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn