Recept

Bjud på det perfekta mingelkäket

2017 fick Magnus Åkerström det åtråvärda priset som Årets unga kock. Stjärnkocken ger ett tips på fingerfood som garanterat lär imponera på era gäster – saltbakad rotselleri med tryffelmajonnäs och krispig grönkål!

SALTBAKAD ROTSELLERI

Skär av en bit av roten på rotsellerin, lägg den på en bädd av grovsalt och baka i ugnen på 180 grader (tar cirka 1,5-2 timmar). Det ska gå att sticka igenom den utan motstånd. Låt rotsellerin svalna och skala försiktigt bort det yttersta skalet. Dela upp den i stavar som är lika stora som tummen.


TRYFFELMAJONÄS

2 äggulor
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2,5 dl rapsolja
2 msk tryffelolja

Vispa upp äggulorna med citronjuicen och saltet tills det är en slät ”smet”. Häll sedan en jämn, försiktig stråle med rapsoljan samtidigt som du vispar och avsluta med tryffel­oljan. Riv gärna ner lite färsk tryffel!

Skär av grönkålen från stammen så att enbart de gröna bladen är kvar. Fritera i rapsolja eller frityrolja; tänk på att inte ha för varm olja (runt 150 grader är perfekt). När grönkålen slutat ”bubbla” i oljan är den klar, lyft upp och salta efter smak.

Nu är det bara att lägga dit en klick tryffel­majonnäs på rotsellerin och toppa med en bit krispig grönkål. Njut!

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn