Hemma hos

Jeanette & Martin

Kvalitet i flera generationer I nästan trettio år har Jeanette Moestedt och Martin Moestedt Andersson bott i det Anebyhus som Jeanettes föräldrar en gång byggde. I familjevillan har även deras barn växt upp och nu står paret inför en spännande nystart.

– Anebyhusgruppen kommer att genomföra vår dröm om en villa nära havet. Efter alla dessa år känner vi oss trygga med deras kvalitet. 

 På Jeanette Moestedts tioårsdag kom grundstommen till Anebyhuset som hennes föräldrar köpt. Den familjevänliga enplansvillan skulle sättas upp i ett av Västerviks mest omtyckta villaområden och bli familjens nya hem. 

– Det var roligt och spännande. Även om jag var barn minns jag vilket process det var. Vi har fortfarande kvar pärmarna och handlingarna från 1981, berättar Jeanette när hon hälsar välkommen och vi slår oss ner vid det rejäla matsalsbordet i vardagsrummet.  

Gedigen kvalitet 

Här bor idag Jeanette tillsammans med sin man Martin och deras söner. Det var naturligt att de skulle ta över huset när Jeanettes föräldrar blev äldre och när de har renoverat och gjort Jeanettes barndomshem till sitt har de upptäckt hur fint huset har stått sig genom åren.  

– Det är ett gediget hus med dubbla lager av både råspont och gips i väggarna. På åttiotalet var det vanligare med enkla gipsväggar, säger Martin. 

– Mina föräldrar valde mellan flera hustillverkare, men det var just Anebyhusgruppens rejäla tak och väggar som gjorde skillnaden. Det som var standard i ett Anebyhus var ofta tillägg hos andra leverantörer, säger Jeanette. 

Fint skick  

I dagarna har Jeanette och Martin genomfört en omfattande besiktning på villan. De är nämligen precis i startgroparna på ett nytt livsprojekt. Men för att göra entré i sitt nya, havsnära hem från Anebyhusgruppen ska barndomshemmet gå ut för försäljning. Besiktningsprotokollet gav flera positiva besked om husets skick. 

– Huset har klarat sig bra från fukt tack vare de täta treglasfönstren och konstruktionen. Anebyhusgruppen var tidiga med treglasfönster, och vi har inte bytt ett enda sedan huset byggdes. Det skapar trygghet, säger Martin.  


Fick bra kontakt

I ett naturskönt område nära Västerviks kust kommer Jeanette och Martin att bygga sina drömmars villa. Tomten har solläge från alla riktningar och är belägen ett stenkast från havet där Jeanette och Martin får nära till sitt stora fritidsintresse; vindsurfing. Här skapar de ett unikt hem med stora sällskapsytor och ett ordentligt kök på överplan för att nyttja havsutsikten under alla årstider. Att det blev Anebyhusgruppen som fick rita villan var något av en slump. 

– Vi kontaktade massor av husleverantörer men många backade när vi inte sökte efter det klassiska kataloghuset. Den som verkligen fastnade för vårt projekt var Malin Svärd på Anebyhusgruppen, vi fick bra kontakt på en gång, säger Martin. 

Hjälp som betytt allt 

Jeanette hade suttit och skissat på huset vid köksbordet, men paret insåg snabbt att de behövde experthjälp av en arkitekt. Även om de har god erfarenhet av att renovera och ett stort intresse för färg och form så uppstod frågor kring rummens placering och smarta lösningar.  

– Då presenterade Malin Svärd en arkitekt för oss. Ingemar Medlöw kom till vår tomt och gav tips på lösningar som vi aldrig kunnat klura ut själva. Det svåra var att kombinera både den speciella tomten som är formad som en tårtbit och ändå få solläge från alla riktningar. Den hjälpen har betytt allt för oss, vi hade inte fixat det utan en arkitekt, säger Jeanette. 

Semesterparadis året om 

Jeanette och Martin spenderar nästan hela sin semester vid havet med surfbrädan i handen och längtar efter att se havet utanför fönstret varje dag. Med två stora balkonger som löper runt huset kommer de att ta vara på solen från tidig morgon till sen kväll. Det naturnära och avkopplande läget ger ett lugn som för tankarna till ett sommarhus och en permanentvilla i ett.

– Vi är väldigt nöjda med vårt nuvarande Anebyhus, men det var läget som gjorde att vi ville flytta. Jag längtar efter att få vakna på morgonen, gå direkt ner till havet från sovrummets balkong och ta ett första morgondopp. Lite som att ha semester fast hemma, säger Jeanette. 

Lagt ner vår själ

Nu ser de fram emot byggstarten som sker under 2020. Även om resan bara har börjat känns det tryggt att ha Anebyhusgruppen sig, menar paret. 

– Vi har lagt ner vår själ i det här för att skapa ett hus unikt för just oss. Vi har lagt några extra kronor på helentreprenad, men det innebär att vi kan sitta i baksätet och njuta av resan. Vi har full tillit till Anebyhusgruppen, de är proffs och vet vad de gör, avslutar Martin. 

Jeanette och Martins tips till dig som är i startfasen för att bygga hus:

  • Förtroende är allt. Välj därför husleverantör med omsorg. 
  • Ta tid för att tänka igenom vad det är du vill ha. 
  • Förbered dig på att du kommer ändra dig längs vägen, flera gånger. 
  • Ha en reservbudget på tio procent. 
  • Var realistisk, det är enkelt att gå igång på alla valmöjligheter. 
  • Skippa outnyttjade ytor som korridorer, det blir dyrt i längden. 

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn