Hållbarhet

Hållbara hem med smarta miljöval

Dagens hus blir allt mer smarta och energieffektiva. Pierre Arvidsson på Anebyhusgruppen berättar om miljövänliga trender och vilka val du kan göra för ett smart, energieffektivt, nybyggt hem.

Trenden är tydlig, allt fler efterfrågar miljö­vänliga och kemikaliesunda hus. Att bygga i trä är det naturliga valet för den miljömedvetna, dels för att det är näst­intill koldioxidneutralt, ofta svenskproducerat och ger en ren bostadsmiljö. Pierre Arvidsson, teknikchef berättar om fördelarna med ett trä­hus från Anebyhusgruppen.

–  Trä är ett förnybart material med låg koldi­oxidbelastning på miljön. På Anebyhusgruppen använder vi endast svenskproducerat trä från närområdet till våra fabriker. Vi använder trä från de småländska skogarna samt Mellansverige och det transporteras till oss på bil och järnväg.

MIKROPRODUCENT AV EL

Ett eloberoende hem lockar också många.  Genom exempelvis solceller kan du som husägare bli mikroproducent av el. Det är en efterfrågan som har ökat de senaste tre till fyra åren, menar Pierre Arvidsson. 

Våra kunder blir allt mer medvetna och gör fler aktiva val än någonsin tidigare. Det handlar inte bara om att minska elanvänd­ningen i sitt egna hus, det är även av andra skäl. Vart det tar vägen vet vi inte, men vi kan vara säkra på att utvecklingen av mikro­producerad el hela tiden går framåt.

– Vi uppmuntrar våra kunder till att planera allt från boendeyta till fönsterstorlekar efter sitt behov. Gör materialval i ett tidigt skede, det minskar både kostnader och missförstånd samtidigt som det skapar ett effektivt byggande. Gå igenom husplanen en extra gång, var förberedd och tänk igenom innan beställningen. Vi har många tillval, i vår standard­ och tillvalskatalog, som hjälper göra ditt hem miljösmartare, bläddra gärna igenom alternativen för att hitta vad som passar dig bäst.

Text: Rebecka Nyström 

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

DESSA MILJÖVAL GÖR ANEBYHUSGRUPPEN

  • Effektiv materialanvändning som ger minskat spill.
  • Sorterar och återanvänder material som trä, gips, metall och isolering.
  • Planerar och samordnar transporter.
  • Erbjuder vitvaror med låg energiförbrukning.
  • Följer utvecklingen av framtidens miljövänliga produkter.
  • Arbetar endast med utvalda underleverantörer med ständig dialog om hållbarhetsfrågor.
  • Kommunicerar kring hållbara val för att öka medvetenheten om ett hållbart byggande.
Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn