Hållbarhet

Fem tips för en hållbar jul

Julen är en högtid som de allra flesta ser fram emot och som de flesta firar. Denna högtid är också en tid som vi stressar för att hinna med att köpa alla julklappar. De senaste åren har julhandeln slagit rekord varje år något som inte är klimatsmart. Så hur gör man då för att få sin traditionella jul men samtidigt vara klimatsmart? Här listar vi 5 tips på hur du skapar en mer hållbar jul.

1. Köp julklappar på second hand

Att köpa saker på second hand är något som blir vanligare och vanligare. Här kan du fynda julklappar för hela familjen. Detta är både snällt för din plånbok och klimatsmart.

2. Gran

Välj en KRAV-märkt gran och skippa plastgran.

3. Julmat

Köp KRAV-märkt julskinka och duka upp med mer grönt på julbordet. Genom att äta mer grönsaksrätter minskar vi köttkonsumtionen och vår konsumtion blir mer hållbar. Ett tips är även att servera i mindre mängd och fylla på ifall det skulle ta slut, på det viset minskar du matsvinnet.

4. Julpynt

Istället för att köpa julpynt kan du med hjälp av naturen skapa eget. Skogen har kottar, mossa, stenar, grankvistar, äpplen och massa mer. Gör det till en rolig aktivitet för hela familjen.

5. Ljus

Använd stearinljus och julpynt med LED-lampor. Sätt även en timer på julbelysningen så att den släcks när den inte behövs.

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn