Hemma hos familjen Persson

"Vi skapade vårt eget drömhem"

Tobias och Karin bodde i bostadsrätt när de bestämde sig för att bygga hus. Anledningen, som blev större i takt med att huset byggdes, var att de väntade tillökning och behövde mer utrymme.

– Vi tittade på flera olika husleverantörer men valde Anebyhusgruppen för att de kändes väldigt flexibla i sin byggprocess. Det gjorde att vi kunde påverka och komma med egna tankar och idéer till vårt hus, berättar Karin.

– Att vi fick ett bra och engagerat bemötande av säljaren samt den höga kvaliteten på husen, var också avgörande i vårt val, fyller Tobias i.

Då deras tomt var smal och avlång spelade den in i deras val av hus.

– Vi utgick från en modell till ett 2-planshus, därefter skapade vi vårt eget drömhem, säger Tobias.

För att Tobias och Karins vision skulle bli verklighet var de tvungna att göra en hel del ändringar på huset. De öppnade till exempel upp mellan kök och vardagsrum för att få till bra ytor att umgås. De lade även till en vinkel på ca 25 kvm som de anpassade efter bästa solläget. Det gav Tobias och Karin en fin altan att använda för härliga sommarkvällar. I vinkeln valde de även att ha ryggåstak som gav en härlig rymd. Även i entrén valde de att ha ryggåstak för att få en exklusivare känsla när man kommer in.

– Uppe ändrade vi om helt och hållet. Vi utökade för att få ett större badrum, två barnrum, ett större tv-rum och sovrum med walk-in-closet, berättar Karin.

Familjen valde delad entreprenad, vilket fungerade jättebra.

– Vår säljare var mycket delaktig under hela processen och vi är väldigt nöjda, säger Tobias.

Tobias och Karin trivs fantastiskt bra i deras nya drömhem och är mycket nöjda med hur de lyckades få till villan. Men det finns såklart alltid någon liten grej man kanske skulle gjort annorlunda.

– Så här i efterhand skulle vi ha valt att göra tvättstugan något större då barnen nu har sina kläder lite överallt, säger Karin och ler lite finurligt.

 

TOBIAS OCH KARINS TIPS TILL ER SOM SKA BYGGA NYTT

  • Ta god tid på er och stressa inte, leta inspiration och referensobjekt som ni kan få besöka.
  • Välj husmodell efter tomtens förutsättningar
  • Planera efter väderstreck så att ni kan utnyttja soltimmarna på bästa sätt.
  • Var noga med att ha klara kontrakt och självfallet inte betala något i förskott.

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn