Hemma hos familjen Björk

”Huset restes på två och en halv dag!”

Familjen Björk byggde sitt drömhus i skärgården – ett Kungshus Skaftö som utgångsläge. Resultatet är ett vackert hus i skärgårsstil som smälter in i miljön vid havet.

Emma och Fredrik Björk har bott på Tjörn i flera år, men i ett gammalt hus. Anledningen till att de ville flytta och bygga nytt var framförallt att tomten de hittat hade en alldeles makalös utsikt. Men även det faktum att den låg närmare barnens skola spelade in i deras beslut.

– Vi hade egentligen valt en annan husbyggare, men bytte till Anebyhusgruppen och Kungshus för att säljaren var mer alert, och vi fick en mycket bra kontakt. Han kändes väldigt kompetent och hjälpte oss på många sätt under hela processen, säger Emma. 


Med tanke på att Emma och Fredrik bor i ett kustsamhälle har kommunen regler när det kommer till utseendet på huset. Därför var de tvungna att välja en viss stil, ett skärgårdshus.

– Vi hade faktiskt ritat ett hus tillsammans med en arkitekt, men sedan när vi fick se husmodellen Skaftö så stämde den väldigt väl överens med det hus vi hade ritat på, berättar Fredrik.

Vissa ändringar gjordes dock, vilket ledde till att deras hus blev ett så kallat kundanpassat Kungshus Skaftö. För att få ännu bättre yta i rummen på övervåningen, satte Emma och Fredrik dit fönsterkupor. De gjorde också en utbyggnad på baksidan för att ge mer plats till toalett och tvättstuga. På baksidan satte de även ett skärmtak ovanför uteplatsen. De byggde även ut entrén – för att det helt enkelt blev snyggare så.

Slutligen höjde Emma och Fredrik huset med 1 ½ sten, det vill säga 30 cm, för att komma upp och få ännu bättre utsikt – det var ju ändå den som delvis fick dem att bygga nytt hus.

För Emma och Fredrik var det totalentreprenad som gällde och de kände verkligen att de kunde vara med och påverka under byggets gång.

– Huset restes på två och en halv dag! berättar Fredrik som fortfarande är imponerad över hur extremt smidigt allt gick.

Familjen Björk trivs jättebra i sitt nya hus. De är supernöjda med hur allt blev, men det finns en liten sak de skulle gjort annorlunda om de byggt idag.

 – Vi skulle ha flyttat trappan 50 cm in i huset, det hade gett bättre plats i tvättstugan, berättar Fredrik avslutningsvis.

FREDRIK OCH EMMAS TIPS TILL DIG SOM SKA BYGGA NYTT

  • Ta god tid på er och vänd och vrid på saker och ting innan ni bestämmer er.
  • Gå på många visningar, skaffa er en tydlig bild av vilken typ av hus ni vill ha.
  • Se till att ni och säljaren skriftligen har specificerat vad som ingår i entreprenaden innan ni skriver kontrakt.

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn