Hemma hos

Evelina & Kristoffer- Det unga paret med villaplaner

Evelina Harrysson 33 år och Kristoffer Karlsson 31 år bor idag i en hyreslägenhet i Vetlanda. Valet att bygga ett nytt hus var inte självklart från början. Men när de började räkna på det insåg de att prisskillnaden mellan ett begagnat hus och ett nytt hus inte blev så stor.

– Vi tittade på begagnade hus i Vetlanda och hittade en del intressant, berättar Evelina. Men då budgivningar ofta gick över utgångspriset och husen var i behov av renovering märkte vi att det var runt samma pris som ett nybyggt hus, fortsätter hon. 

Varför Anebyhusgruppen?

Paret kände att området där tomten låg på var en plats där de gärna ville bo. 

– Vi fick prisuppgifter på några modeller som vi gillade och där insåg vi att Fokus 133 var i vår prisklass. Vi bestämde oss sen för, med lite råd från andra håll, att vi ville ha ett enplanshus. Vi gillade vinkelhusen och då hade vi bara två att välja på. Så då tog vi det med den planlösningen som vi gillade bäst, säger Evelina.

Än så länge går husprocessen bra och helt enligt plan. Det enda hinder de stött på är att nyansen på fönstret inte såg ut som de tänkt.

– Som tur var upptäckte vi det tidigt och vår säljare gjorde vad han kunde och hjälpte oss att lösa det hela, säger Evelina.

Tips till framtida husägare  

Deras tips till framtida husägare är att börja följa olika konton på Instagram. Där finns det mycket tips och inspiration som kan hjälpa en att välja rätt. Ett annat tips är att också fråga andra husägare om råd.

– Vårt bästa tips är nog att fråga så många som möjligt om hus och husbyggen. Ta råd från flera olika håll så man får många olika synvinklar, säger Evelina.

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn