Tomter

Så hjälper vi dig med tomter

Går du i hustankar och har hittat den perfekta tomten? Anebyhusgruppen kan hjälpa dig med avstyckning.

 

Det är vanligt med huggsexa på Hemnets bästa tomter, berättar Thomas H  Andersson, säljare på Anebyhusgrup­pen. Därför brukar han rekommen­dera sina kunder att försöka hitta ett tomtläge de tycker om, för att sedan undersöka med markägaren om det går att köpa och stycka av en tomt där. När markägaren gett sitt god­kännande kan Anebyhusgruppen hjälpa till med ansökan om förhandsbesked kring bygglov och avstyckning hos Lantmäteriet.

– Vi brukar alltid försäkra oss om att kun­derna är nöjda med tomtens läge. Om svaret är ja kan vi alltid lösa ett hus som passar, medan läget såklart är svårt att ändra på, säger Thomas.

Reglerna är många gällande hur en avstyck­ning går till. Vissa väljer tomter i redan detalj­planerade områden. Andra önskar att bygga hus utanför detaljplanerade områden.

– I detaljplanerade områden är reglerna redan satta, och då läser vi igenom vad som krävs för att få ett beviljat bygglov. På ej detalj­planerade områden behöver vi ta hänsyn till allt från strövområden i närområdet, forn­lämningar och djurhållning till värdefull åker­mark, säger Thomas.

Anebyhusgruppen hjälper till hela vägen från ansökan hos kommunen och Lant­mäteriet till att huset är inflyttningsbart. Den som vill köpa eller sälja en tomt behöver där­för inte ägna sig åt pappersarbete.

– Vi brinner för att få igenom en husaffär, det är stort för oss. Vi tar oss an hela uppdraget och brukar lyckas få en nöjd huskund till slut.

Kan grannar motsäga sig byggplanerna?

– I ett detaljplanerat område hörs inte grannar om huset uppfyller planbestäm­melserna. Då är reglerna redan satta. Finns det ingen detaljplan har grannar ingen en­skild bestämmanderätt, men de har rätten att yttra sig och bli hörda. Däremot krävs det att husbyggnationen är en betydande olägen­het för att det inte ska gå igenom, förklarara Thomas.

De flesta avstyck­ningar resulterar i ett nyckelfärdigt hus på tomten. Processen kan ta allt från några må­nader upp till 1,5 år. Därför är det bra att få igenom avstyck­ningen av tomten i god tid, så att ansökan om bygglov kan lämnas in. Anebyhusgruppens tomtservice har gett många ringar på vattnet. Kunderna och markägarna har varit riktigt nöjda vilket innebär att Thomas numera får lägga stor del av sin arbetstid på tomtavstyck­ningar.

– Vi har fått stor spridning på vår service och det är väldigt positivt. Nu är det många som flyttat in på sin drömtomt i ett hus från Anebyhus­gruppen. 

 

Text: Rebecka Nyström

 

Är du på jakt efter en ledig tomt för husbyggnation? Besök vår tomtbank.  

Där hittar du alla våra lediga tomter som är till försäljning just nu - och nya tomter kommer ut regelbundet. Mer information om tomterna hittar du under varje enskilt objekt.

 

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x