EN HUSDRÖM

Prisvärda Ekonomen gör drömmen möjlig

Att bo lika billigt i ett nybyggt hus som i en bostadsrätt låter nästan för bra för att vara sant. Men för Cecilia Belfrage och hennes döttrar är det snart verklighet. Snart lämnar de sin trånga bostadsrätt för ett rymligt och billigare hus, Ekonomen 110.

När vi möter Cecilia och döttrarna i deras nuvarande lägenhet är det tydligt att de har ett sinne för inredning, färg och form. Köket går i smakfullt dova färger, där det marockanskinspirerade kaklet blir ett omedelbart blickfång.
– Vi har valt exakt likadana luckor till vårt kommande kök, berättar Cecilia.

 

Handplockade hustillverkare

Bostadsrätten är dock sedan ett par år tillbaka en tillfällig landningsplats för Cecilia och barnen. Sovrummen är för få, och behovet av mer utrymme ökar. När Cecilia hade förlorat några budgivningar på större, begagnade hus upptäckte hon en annons som beskrev att en nybyggd villa kunde kosta lika mycket i månaden som en bostadsrätt.

  – Jag undersökte saken närmare och valde ut några hustillverkare som jag kände till. Det visade sig att det stämde. Att det blev just Anebyhusgruppens Ekonomen 110 var för planlösningen, storleken och priset. Det blir en bra månadskostnad och med ett nytt hus finns inte samma risk för större oförutsedda kostnader de första åren.

 

Frihet i att göra själv

Idag är huset rest, men vägen dit har varit något snårigare än de trott. Tomten fick de tag på snabbt och sedan väntade flera avslag, från bland annat Trafikverket som nekade en utfart till fastigheten. Med en stark envishet och stöd från familj och vänner har familjen tagit sig igenom motgångarna och nu ser de fram emot att färdigställa huset. För att hålla kostnaderna nere har Cecilia valt att göra en del av arbetet själv.

  – Jag har satt in köket själv och sedan ska jag spackla, måla och tapetsera. Det är en frihet att göra lite av arbetet själv, då får vi det mer personligt anpassat. Det blir en intensiv byggresa framöver och vi längtar till att flytta in i vinter, avslutar hon.

Cecilias tips för ett husbygge med begränsad budget

1. Räkna på att köpa nytt hus jämfört med ett begagnat renoveringsobjekt och glöm inte jämföra driftskostnader, ett nytt hus har t ex ingen fastighetsskatt i 15 år.

2. För en Excellista över kostnader, både budget och verkliga kostnader.

3. Våga göra lite själv för att spara pengar och sätta din egen prägel.

4. Tänk på vilka ytor du faktiskt behöver. Kanske får du dra ner på stora sällskapsrum för att få mer yta till exempelvis en större tvättstuga.

5. Ta ett steg i taget så att det inte blir övermäktigt.

 

Följ Cecilias nybygge på instagramkontot @bygganyttpakyrkangen

 

Klicka på bilden för att visa ett bildspel:

Text: Rebecka Nyström   Foto: Cecilia Belfrage

CECILIA BELFRAGE

Cecilia är en ovanlig husbyggare: ensamstående mamma med två barn och en begränsad budget. Efter mycket letande av begagnade hus föll valet på ett nytt hus.

Ekonomiskt kan det till och med bli samma eller lägre månadskostnad som i den nuvarande bostadsrättslägenhet.

Huset som byggs är ett Ekonomen 110, oerhört praktiskt, välplanerat och ekonomiskt.

Cecilia har valt generalentreprenad och monterar kök, sätter tapeter och målar själv. Hon har ett byggtekniskt intresse och har totalrenoverat större delen av nuvarande lägenhet på egen hand. 

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x