Kök

Kökstrender 2019

Att köket seglat upp som ett av hemmets viktigaste rum har knappast undgått någon. Det är platsen för både vardagsbestyr och fest. Funktionen är givetvis central i ett kök men det finns också en hel del annat att ta hänsyn till – såsom stil och vilken känsla man vill uppnå. Vi tog en pratstund med köksexperten Ola Danielsson, produktchef hos Ballingslöv, för att ta reda på vilka kökstrender som råder just nu och vad han har för tips att ge när det kommer till köksplanering.  

 

Vilka kökstrender råder 2019?

–  När det gäller färgskalan så minskar det vita till förmån för mörkare kulörer, framförallt i grått. Även mörkblått och gröngrå färger får vi se allt mer av. De mörkare kulörerna kombineras med fördel med material i mörkbetsad ask eller vitpigmenterad ek. Vi ser också ett ökat intresse för kök i ärliga material som exempelvis ek. Det är dock inte den naturella eken som står i fokus utan en vitpigmenterad ek i mattlack som trendar. När det gäller stommen så är lådor fortfarande en viktig del och ett populärt val.

 

Vad har ni för nyheter?

–  I år fyller Ballingslöv 90 år och vi firar det med att lansera en jubileumslucka. Luckan heter Stil och utmärker sig med sin integrerade grepplist i en pulverlackad grafitgrå kulör. Grepplisten bryter av mot den släta luckan i gröngrå kulör som också är en av årets stora nyheter. Köket Stil är framtaget för det lägre prissegmentet men förmedlar ett exklusivt uttryck. Färgen finns även för övrigt MDF-sortiment. Vi har även släppt vår Lucka Line i peppargrå kulör med grafitgrå accentlist som går ton i ton med luckan. Senare i vår kommer fler nyheter, bland annat olika tillvalsprodukter och ett accentskåp i vitpigmenterad ek och luckor i rökfärgat glas. Det nya skåpet kan med fördel användas i flera delar av huset.

 

Köket Stil i gröngrå och låda Bistro i mörkblå. Bilder: Ballingslöv

 

Om vi blickar framåt i tiden, vad tror du att vi kommer att se mer av?

–  Jag tror att produkterna vi i år lanserat kommer att ta mer plats i människors medvetande det vill säga mer trä och våga annat än vitt. Vi kommer även få se mer produkter kring hållbarhet som exempelvis källsortering och smart vattensäkring samt högre kvalitet på köken. Inget mer slit och släng.

 

Vilka är dina bästa tips till en familj som bygger nytt och ska planera sitt kök?

Tips 1. För det första, tänk på logistiken i köket. Hur ska köket fungera idag och hur ska det fungera om några år? Se köket som en sambandscentral där en stor del av det dagliga mötet i familjen sker. Köket ska fungera lika bra för läxläsning som för ett trevligt umgänge med familj och vänner.

Tips 2. Låt kökets stil stämma överens med huset. Det vinner man på i längden. Materialval är viktigt och det gäller att rannsaka sig själv. Välj med omsorg.

Tips 3. Försök att planera förvaringen utifrån vad som verkligen används i köket. Vi har en tendens att samla på oss alldeles för mycket saker som porslin, arbetsredskap och småel. Less is more.

 

Inspirationsbilder från Ballingslöv. Bilder: Ballingslöv

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x