En husresa - del 1

Hur allt startade

Våra tankar kring att bygga ett nytt hus började på riktigt sommaren -16. Vi har även funderat på att bygga nytt hus tidigare flera gånger under många år men det har aldrig blivit av.

Jag och Jimmy driver tillsammans byggföretaget Gävle byggteknik och det är därigenom vi kom i kontakt med Anebyhusgruppen och nybyggnation. Gävle byggteknik började med husresning oktober -15. Vi har då varit med och rest några hus och det var förra sommaren som vi kände att, vi flyttar, vi bygger nytt hus, vi kan ju processen nu! 

Vi började direkt att kolla efter tomter och fastnade för ett område i Älvkarleby, Nybogård. Gävle byggteknik har rest några hus där så vi har varit där mycket och fastnade snabbt för tillgängligheten, framförallt för barnen att ta sig till skolan med mera. 

Vi beställde hem huskataloger från Anebyhusgruppen och med i katalogleveransen fick vi ett brev där det stod som överskrift Villa Odby. Redan där kändes det så personligt, en enkel överskrift men en sådan trevlig detalj, det blev direkt personligt.

När vi väl hade bestämt oss och skrivit under avtalet så berättade vi för våra pojkar och de blev överlyckliga. Jag har sedan den dagen gjort barnen delaktig i nästan allt vad rör huset. Deras glädje och deras nyfikenhet gav oss bekräftelse på att det här var rätt. 

Vi är så himla nöjda med planlösningen. Tillslut har vi landat i något som känns Så här ska det vara!  

Vi har gjort endel ändringar från ursprungsritningen. Vi har tagit bort en liten vägg i vardagsrummet för att få en helt öppen yta. Vi flyttade även huvudentrén från gaveln till framsidan och vi valde också bort groventrén för att få en större tvättstuga. När vi flyttade huvudentrén tog vi också bort en del av väggen in mot vardagsrummet så att det kommer kännas mer öppet från hallen.

I "Barndelen" med pojkarnas allrum är oförändrad. Våra pojkar kommer att älska den delen! Att få varsitt eget rum och ett helt eget tv-/allrum utöver det. 

Jag kan verkligen säga att det är svårare och tar längre tid än man tror, men när bitarna faller på plats och man får den där obeskrivliga känslan, det är helt underbart.

Hoppas ni vill följa med på vår resa, vår husresa när vi bygger Villa Odby. 

//Catrin Odby 

Familjen Odby

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x