Hemma hos familjen Persson Mörk

”Vi fick mycket hus för pengarna”

Evelina och Emil suktade efter ett större hus åt familjen – men fastnade inte för något befintligt objekt på Hemnet. Lösningen blev ett spargrisvänligt huskoncept i ett nybyggt bostadsområde med lantlig prägel.

Allt började nästan två år tidigare då Evelina plötsligt en dag fick något visionärt i blicken från sin passagerarplats i bilen. Hon tittade ut och såg det tilltänkta villaområdet i Aberga strax utanför Västerås, med naturen inpå knuten och med utsikt över det vackra odlingslandskapet. ”Här skulle vi kunna bygga hus”, sa hon och sneglade mot sin sambo Emil. Sagt och gjort.

– Anledning till att vi beslutade oss för ett helt nybyggt hus var att huspriserna på begagnade hus i Västerås låg på ungefär samma nivå eller till och med högre än slutpriset för ett nybygge, berättar Evelina. Tillsammans med Emil fattade hon snabbt tycke för ett populärt hus från Anebyhusgruppens Ekonomenserie – Ekonomen 132*.

– Vi var båda överens om ett enplanshus redan från början. Och att det blev just det huskonceptet berodde till viss del på att vi skulle få så mycket för pengarna. Och så blev det verkligen!

Till och med när vi hade gjort våra tillval kändes det som vi kommit väldigt långt på en inte allt för stor peng. Det gör att vi kan lägga ner lite mer på trädgården och tomten runt om huset.

– Som tillval valde vi att ha kakel och klinker i båda badrummen, samt klinker i hallen. Dessutom investerade vi i ett lite dyrare kök och extra isolering i innerväggarna. Det är inget vi ångrar i dag.

Familjen flyttade in i sitt nybyggda hus 2016 och trivs nu väldigt bra.

– Det bästa med huset, konstaterar Evelina, är de stora öppna ytorna mellan kök och vardagsrum samt golvvärmen i hela huset. Dessutom bor vi verkligen i ett ljust hus. Vi har stora öppna ytor och stora fönster. Vårt hus är placerat med de största fönstren i söderläge. I somras gjorde vi den sista strykningen på fasaden och byggde en altan. Kommande sommar lägger vi fokus på gräsmattan och stenläggningen. Sedan kommer garaget inom två år.

*Ekonomen 132 är en tidigare husmodell som har ersatts med Ekonomen 133.

 

Klicka på bilden för att öppna bildspel:

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x