hållbarhet

Hållbara hem med smarta miljöval

Dagens hållbara hus blir allt mer miljösmarta och energieffektiva. Pierre Arvidsson på Anebyhusgruppen berättar om miljövänliga trender och vilka val du kan göra för ett miljösmart, nybyggt hem.

 

Trenden är tydlig, allt fler efterfrågar miljö­vänliga och kemikaliesunda hus. Att bygga i trä är det naturliga valet för den miljömedvetna, dels för att det är näst­intill koldioxidneutralt, ofta svenskproducerat och ger en ren bostadsmiljö. Pierre Arvidsson, teknikchef berättar om fördelarna med ett trä­hus från Anebyhusgruppen.

–  Trä är ett förnybart material med låg koldi­oxidbelastning på miljön. På Anebyhusgruppen använder vi endast svenskproducerat trä från närområdet till våra fabriker. Vi använder trä från de småländska skogarna samt Mellansverige och det transporteras till oss på bil och järnväg.

 

MIKROPRODUCENT AV EL

Ett eloberoende hem lockar också många.  Genom exempelvis solceller kan du som husägare bli mikroproducent av el. Det är en efterfrågan som har ökat de senaste tre till fyra åren, menar Pierre Arvidsson. 

– Våra kunder blir allt mer medvetna och gör fler aktiva val än någonsin tidigare. Det handlar inte bara om att minska elanvänd­ningen i sitt egna hus, det är även av andra skäl. Vart det tar vägen vet vi inte, men vi kan vara säkra på att utvecklingen av mikro­producerad el hela tiden går framåt.

 

MILJÖVÄNLIGA EKONOMEN

Anebyhusgruppens mest energieffektiva hus är 1,5-­plansvillorna som exempelvis hus­modellen Ekonomen 160. De husen förbrukar minst energi i förhållande till boytan. Det finns mycket energi att spara beroende på vilken husstorlek du väljer. Därför är det viktigt att välja en husstorlek som passar ditt boende. Ett annat miljösmart tips är att tänka igenom alla möjliga materialval ordentligt innan beställningen sker. 

– Vi uppmuntrar våra kunder till att pla­nera allt från boendeyta till fönsterstorlekar efter sitt behov. Gör materialval i ett tidigt skede, det minskar både kostnader och miss­förstånd samtidigt som det skapar ett effek­tivt byggande. Gå igenom husplanen en extra gång, var förberedd och tänk igenom innan beställningen. Vi har många tillval, i vår stan­dard­ och tillvalskatalog, som gör ditt hem miljösmart, bläddra gärna igenom alternati­ven för att hitta vad som passar dig bäst.

 

Text: Rebecka Nyström 

 

DESSA MILJÖVAL GÖR ANEBYHUSGRUPPEN

  • Effektiv materialanvändning som ger minskat spill.
  • Sorterar och återanvänder material som trä, gips, metall och isolering.
  • Planerar och samordnar transporter.
  • Erbjuder vitvaror med låg energiförbrukning.
  • Följer utvecklingen av framtidens miljövänliga produkter.
  • Arbetar endast med utvalda underleverantörer med ständig dialog om hållbarhetsfrågor.
  • Kommunicerar kring hållbara val för att öka medvetenheten om ett hållbart byggande.

 

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x