Hemma hos

Christoffer & Anna

Nu har vi äntligen landat!

Efter en tid med renoveringsprojekt och tillfällig adress, kom möjligheten de hade väntat på. Idag bor familjen Spångberg i ett nybyggt 1,5-planshus vid skogens slut. 

– Härifrån kan vi forma vårt liv för framtiden, säger Christoffer Spångberg. 

Intill naturen 

Naturen ligger inbäddad i ett fluffigt snötäcke och isen har lagt sig på sjön Glan. På en höjd mitt i denna idyll ligger bostadsområdet Svärtinge Skogsbacke, en liten bit utanför Norrköping. Här påbörjade Anna och Christoffer Spångberg en ny resa tillsammans under 2019.  

 Några år tidigare hade vi köpt ett mindre 60-talshus i Norrköping för att komma in på bostadsmarknaden, berättar AnnaEfter en tids renovering lade vi ut huset till försäljning – och fick ett riktigt bra förhandsbud. Då insåg vi att vi plötsligt hade möjlighet att bygga vårt drömhus. Vi skrev kontrakt på den här tomten där Anebyhusgruppen var husleverantör. 

Starten

Första spadtaget togs i september 2019 – och ett halvår senare flyttade Spångbergs in. Hela familjen är samlad när vi slår oss ned vid matbordet i vardagsrummetHär flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna, som vetter ut mot skogen. 

 Det är suveränt för barnen att kunna leka ute i den här miljön. De har fått massor av nya kompisar sedan vi flyttade hit, säger Christoffer. 

 Och nu har Astrid och jag varsitt rum också. Förut fick vi dela, säger Axel. 

Med 6 rum och kök fördelat på 182 kvadratmeter och 1,5 plan, finns det gott om plats för hela familjen. 

 Efter att ha kikat på de olika husmodellerna föll vi för den här planlösningen. På övervåningen har barnen varsitt rum, plus att det utöver vårt sovrum också finns ett allrum. Vi gillar även att det är förhöjt väggliv på övervåningen, det skapar lite rymd, säger Anna. 

 Köket och vardagsrummet nger ju ihop här på nedervåningen och det passar vår familj perfekt. Här kan alla umgås utan att det känns trångt, tillägger Christoffer. 

 Och så är det så stort i mitten av huset att man kan hjula bra, utbrister Astrid och skiner som en sol.

Ett hem anpassat efter familjen

Förutom känslan av rymd genomsyras hela hemmet av hög standard. Det kan delvis bero på ett antal tillval såsom helkaklade badrum, hallklinker, massiva innerdörrar – och en kamin. 

 Att kunna elda har verkligen höjt mysfaktorn nu när det har varit så kallt ute. Bäst är det på helgerna när vi kan tända en brasa både till frukosten och till middagen, säger Anna. 

Spångbergs har även gjort några modifikationer som inte erbjuds som alternativ till husmodellen Ekonomen 179 (idag Fokus 173). 

 Takkupan är placerad på framsidan av huset istället för på baksidan. Och så har vi byggt en veranda, bytt ut några fönster, skapat en köksö, specialbeställt bänkskivor och byggt ett förråd under trappanTrots att vi har kommit med ”tusen frågor” till vår hussäljare Malin Svärdh, har hon varit oerhört tillmötesgående och lyssnat in våra visioner, berättar Christoffer. 

Efter ett år på sin nya adress har familjen nu bott in sig ordentligt i husetRummen är enhetligt och smakfullt inredda skandinavisk stil. 

 Vi brukar skoja och säga att vi gillar färgen ”greigesäger Anna. Jag hade tidigt en bild av att jag ville inreda huset i grå och beige med detaljer i svart – och ”stackars” Christoffer har fått lyssna på alla mina idéer, säger Anna och ler. 

 Ja, men inredningen och även huset i stort blev ju riktigt bra, tillägger Christoffer. Jag var faktiskt lite skeptisk till att köpa ett färdigt huskoncept, men vårt nya boende överträffar alla förväntningar. Och förutom lite bekymmer med markberedningen inledningsvis, har hela processen flutit på väldigt smidigt.

Det låter som att ni har hittat hem nu? 

 Ja, nu har vi äntligen landat! Tidigare har vi bott på mer eller mindre tillfälliga adresser, med vetskap om att vi ska vidare. Nu har vi vår trygghet här med skogen inpå husknuten och en kvarts bilresa in till stan. Det är en underbar känsla, säger Anna. 

Familjen Spångbergs tips till dig som är i startfasen för att bygga hus:

1. Spendera på rätt saker 
Kosta på sådan inredning som är omständlig att ändra i efterhand, exempelvis badrum och kök. 

2. Ordna en buffert 
Ha ett litet sparkapital redo, ifall ni fattar tycke för ”oumbärliga” tillval eller får andra oförutsedda utgifter. 

3. Våga fråga 
Kanske känner ni någon som tidigare har byggt hus? Passa på att ta reda på saker som ni undrar över. 

4. Ligg steget före 
Kolla vilka möjligheter ni har kring materialval och tillval i ett tidigt skede. Då har ni god tid på er att fundera, innan ni behöver bestämma er.  

 

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x