Recept

Bjud på det perfekta mingelkäket

2017 fick Magnus Åkerström det åtråvärda priset som Årets unga kock. Stjärnkocken ger ett tips på fingerfood som garanterat lär imponera på era gäster  – saltbakad rotselleri med tryffelmajonnäs och krispig grönkål!

 

SALTBAKAD ROTSELLERI

Skär av en bit av roten på rotsellerin, lägg den på en bädd av grovsalt och baka i ugnen på 180 grader (tar cirka 1,5-2 timmar). Det ska gå att sticka igenom den utan motstånd. Låt rotsellerin svalna och skala försiktigt bort det yttersta skalet. Dela upp den i stavar som är lika stora som tummen.  

TRYFFELMAJONÄS

  • 2 äggulor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 2 msk tryffelolja 

Vispa upp äggulorna med citronjuicen och saltet tills det är en slät ”smet”. Häll sedan en jämn, försiktig stråle med rapsoljan samtidigt som du vispar och avsluta med tryffel­oljan. Riv gärna ner lite färsk tryffel!

Skär av grönkålen från stammen så att enbart de gröna bladen är kvar. Fritera i rapsolja eller frityrolja; tänk på att inte ha för varm olja (runt 150 grader är perfekt). När grönkålen slutat ”bubbla” i oljan är den klar, lyft upp och salta efter smak.

Nu är det bara att lägga dit en klick tryffel­majonnäs på rotsellerin och toppa med en bit krispig grönkål. Njut!

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter