Inredning

5 tips för barnrummet

Att inreda de minstas rum är en rolig uppgift! Här finns plats för att ta ut svängarna, vara kreativ och plocka fram barnasinnet på nytt. Men med möjligheterna följer också en hel del krav. Rummet ska fylla flera funktioner – det ska vara sovrum, vilorum, lekrum och arbetsrum i ett och ha plats för förvaring av både leksaker och kläder. Därför är planering A och O. Här kommer några tips som förhoppningsvis hjälper dig att få till det där mysiga och funktionella krypinet som blir minstingens favoritplats.

 

1. GÖR EN MOODBOARD

Leta inspiration och gör en moodboard. Det blir ett verktyg för att visualisera rummet och ger dig en riktning när det kommer till att välja möbler och färger. Att välja väggfärg eller tapet kan vara svårt. Kanske finns det en favoritleksak eller ett favoritplagg att inspireras av när det kommer till färgsättningen? Kom ihåg att väggarna inte behöver vara färgglada för att skapa ett lekfullt rum. Kanske gör sig en lugnare färgskala bättre med tanke på alla färgglada leksaker som ska samsas i rummet?

 

2. UTGÅ FRÅN SÄNGEN

Barnrummet har flera användningsområden, men primärt är det ett sovrum. Därför är det en god idé att utgå från sängen när du börjar skissa på möbleringen. Testa att placera sängen i olika dela av rummet. På detta sätt får du en bra överblick över rummet och vilken yta du har att jobba vidare med.

Tapet Krakel Spektakel från Boråstapeter och tapet Hollie grön från Sandberg Wallpaper. Bilder: Boråstapeter, Sandberg Wallpaper

 

3. GÖR PLATS FÖR BÅDE LEK OCH ARBETSRO

Se upp för att övermöblera. Det är viktigt att det finns fri golvyta för lek och bus. Är rummet t.ex. långsmalt är en idé att möblera på kortsidorna och hålla ytan i mitten fri. Barn behöver också en plats för att sitta och pyssla eller läsa läxor. Ett tips är att satsa på ett skrivbord som går att höja i takt med att barnet växer.

 

4. VAD SKA RUMMET RYMMA?

Tänk igenom vilka förvaringsbehov som finns och se till att det finns förvaringslösningar som barnet har lätt att komma åt. Det underlättar både för dig och barnet som själv kan plocka fram sina saker och städa undan. Fin förvaring som kan stå framme är en smart lösning. Ett tips är att t.ex. sätta hjul på trälådor som blir smidiga att rulla fram. Det finns också korgar i olika material som rymmer det mesta. Krokar kan vara praktiskt för att få upp saker från golvet. För kläder och saker som inte används lika ofta kan ett skåp eller en byrå vara praktiskt. Kom ihåg att allt inte behöver vara nytt  ett arvegods eller second hand-fynd får nytt liv med några penseldrag.

 

5. BARNETS PERSPEKTIV

Sist men inte minst – tänk dig in i barnets perspektiv när du inreder. Sätt dig på golvet och se rummet från barnets höjd. Hur upplevs rummet? Var ska tavlor och hyllor placeras? 

Smart sittpuff med förvaring, krokbräda och tipitält från Kids Concept. Bilder: Kids Concept

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x