Jubileumstävling

Angelica & Gustaf vann sitt drömhus

Husvinsten blir deras knutpunkt till Sverige Gustaf Engström och Angelica Ringberg vann sitt drömhus i Anebyhusgruppens jubileumstävling. Nu realiserar de drömmen om en plats att landa på mellan resorna som lastbilsförare och globetrotters.

– Nu har vi något som knyter oss till Sverige. Vi längtar verkligen efter att komma hem till vårt eget hus, säger Angelica Ringberg.

Gustaf Engström och Angelica Ringberg hade sagt upp sig från sina jobb och gjort sig redo för en jorden runt-resa när de fick samtalet som förändrade allt. Drömtomten som de letat efter var till salu, strax intill den golfbana som Gustaf spenderade mycket av sin fritid på. Tomten blev deras, vilket blev startskottet till att börja planera och skissa på deras framtida drömhem.

– Vi var utomlands i ett helt år och då hann vi verkligen fundera på hur vi ville ha det. När vi är intresserade av något går vi verkligen hela vägen. Först såg vi framför oss en riktig man cave med biljardbord och gömda rum mitt i huset. Under resan hann vi låta det sjunka in ordentligt och nu har vi verkligen format huset precis som vi ville ha det. Det blir inga biljardbord eller gömda rum, men vi är säkra på att det är det här som är drömhuset, säger Gustaf.

En stor överraskning

När paret skrev på avtalet blev de automatiskt anmälda till Anebyhusgruppens jubileumstävling. Tävlingen gick ut på att en lycklig vinnare kunde få sitt drömhem gratis. I april fick de reda på nyheten som fick de båda att bli riktigt överraskade. De hade vunnit huset som de drömt om och skissat på i flera år.

– Jag minns att vi hade ett möte med vår säljare Kenny Rygaard för att skriva på några papper. Plötsligt dyker han upp där vi bor för att visa oss en grej, säger Angelica och fortsätter:

– När jag såg kameror som filmade och en grupp människor vänta på oss hann jag tänka ”vad är det som händer? Varför är det massa folk här?”. Sedan ser jag en stor skylt som det står ’drömhus’ på och inser att vi måste ha vunnit hustävlingen. Då började jag gråta glädjetårar.


”Omöjligt att förklara känslan”

Gustaf sa ingenting till en början, han kunde knappt röra sig av chock.

– Jag trodde att Anebyhusgruppen gjorde en kul grej av att de hade börjat bygga vårt hus i fabriken. Sedan minns jag att någon sa något om tävlingen och då svartnade det, säger han.

– Det är omöjligt att förklara känslan. Jag skakade som ett asplöv för det var så overkligt, hela jag blev i extas för att jag var så lycklig.

Förverkligar poolen

Som ett ungt par mitt i karriären har Angelica och Gustaf varit måna om att hålla sig till sin noggrant uträknade budget. De har jobbat skift både dag som natt och avlöst varandra i arbetet som lastbilsförare. Men i och med att de nu vinner huset har de möjlighet att ta ut svängarna lite mer; nu kan de till exempel förverkliga drömmen om en pool.

– Vi ändrar inget i husritningarna eftersom vi inte vill fördröja processen och kanske få avslag på bygglovet. Istället kollar vi på att köpa pool. Det var egentligen en plan som låg längre fram i tiden, men som nu kan bli verklighet, berättar Gustaf glatt.

Sekelskifte möter modernt

Just den personliga kontakten med säljaren var anledningen till att det blev Anebyhusgruppen för Gustaf och Angelica. De sökte efter en säljare som de kunde ”klicka med” och det hittade de verkligen i Kenny Rygaard som blivit nästan som en kompis under husprojektet. En annan avgörande faktor var att Anebyhusgruppen kunde erbjuda flexibla planlösningar.

– Vårt drömhus blev husmodellen Löjtnantshjärta av Ekeforshus, som vi har gjort om väldigt mycket i allt från planlösning till design. Vi gillade att vi kunde blanda mellan Anebyhusgruppens olika husstilar och modeller. Löjtnantshjärta är egentligen ett sekelskifteshus men vi ville ha den mer moderna stilen. Vi plockade bort fönsterspröjsen och satte dit stora glaspartier istället, säger Angelica.

Har förändrat livet

Nu börjar en ny fas i livet för Angelica och Gustaf. Äntligen har de en fast punkt som länkar dem till Sverige. Vid sommarens slut kommer huset att levereras och sedan tar det 4–5 månader innan paret kan flytta in.

– Det här var riktigt bra för oss. Om vi inte hade haft huset som en fast punkt hade vi nog inte vetat själva vilket land vi hade hamnat i till slut, säger Angelica med ett skratt.

– Nu är alla papper påskrivna och bygglovet är godkänt och klart. Det är svårt att smälta. Vi har drömt och planerat det här så länge. Det går inte att säga tack tillräckligt många gånger, det är helt ofattbart att det var vi som vann. Vi vill tacka alla som har gjort det här möjligt för oss. Anebyhusgruppen säljer 200 hus per år och det var riktigt bra odds för att vinna ett hus. Men om man inte är beredd på det kan man få en hjärtattack fast man är trettio, skrattar Gustaf innan han blir allvarlig och fortsätter:

– Den här vinsten har förändrat hela vårt liv och vår framtid.

Inspiration för dig som ska bygga hus!

Ta del av tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem. Titta in hos våra kunder och läs om våra leverantörers nyheter.

GÅ PÅ VISNING I MOBILEN!

Nu kan du uppleva några av våra kundfavoriter direkt ifrån datorn eller mobilen. Besök våra hus i 360 och lär känna planlösningen.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn