Välkommen in!

Inspiration för hus och hem

Här hittar du tips, råd och inspiration för din husresa. Från första steget, till klivet över tröskeln och livet i ditt nya hem.

Visningar

Här hittar du alla våra visningar.

Bildgalleri - Välkommen in till våra kunder!

Bli inspirerad av våra kunders hem. I vårt bildgalleri har vi samlat inspirerande husbilder från flera olika husmodeller för att ge dig tips på hur du kan inreda. Välkommen in!

PODD - HJÄLP! VI SKA BYGGA HUS.

Drömmer du också om att bygga nytt hus? I den här poddserien hjälper vi dig att gå från dröm till verklighet!

I elva avsnitt går vi igenom hela husprocessen, steg för steg, från att du köper tomt till att du faktiskt flyttar in i ditt nya hus.

Tidlösa och hållbara kök

Ett hållbart hem som åldras vackert i generationer vill många uppnå. Ta del av Anebyhusgruppens bästa tips för ett hållbart kök.

UNGA HUSBYGGARE – GAMMALDAGS VISION

De tvekade aldrig på att bygga nytt, trots sin unga ålder och sin korta tid på bostadsmarknaden. Med siktet inställt på en faluröd idyll lämnade de storstaden och flyttade hem. Vi ger oss ut i Smålandsskogarna och hälsar på Alice Persson och Anton Johansson i Villa Nyhaga.

”VI NYPER OSS I ARMEN VARJE DAG”

Martin och Jeanette Moestedt fick tag i en eftertraktad tomt, byggde sina drömmars villa och satte bo mittemellan skogen och havet. Deras husresa är nästan som en dröm för bra för att vara sann. Eller?

SVEDBERGS LEVERERAR LYXIG BADRUMSKÄNSLA

Har du tänkt på att vi under ett år tillbringar ungefär två dygn i duschen? Det är därmed lönt att välja dusch med omsorg. Med tanke på årets övriga 363 dygn finns det också en poäng med att duschen ska vara riktigt snygg. Varför inte titta närmare på fjolårets succélansering från Svedbergs, Langfoss?

GLÖDHETT FRÅN CONTURA

Få saker sprider trivsel i hemmet likt en braskamin. Men hur väljer man rätt modell? Ta del av Conturas bästa tips.

ELEKTRONISK NYHET FRÅN HABO – SMART, ENKEL OCH SÄKER!

En av Habos mest intressanta produkter 2022 är Tribe 2, det elektroniska dörrlåset som kan öppnas med fingeravtryck, kod eller traditionell nyckel.

ELFA FÖRENAR FUNKTION OCH FINESS

Förvaringsjätten Elfa är expert på att finna lösningar för hemmets alla outnyttjade ytor. Här kommer tre trendtips för 2022 från Christine Dalman, Elfas förvaringsexpert.

Hemma hos Familjen Rosencrantz

Kreatörerna byggde nytt med extra allt! Konstnären och teveprofilen bildade storfamilj och byggde sitt drömhus. Med extra allt. Följ med hem till Susanne Åkeson Rosencrantz och Claes Åkeson i Kumla.

Kökstrender från HTH

Köket är huset hjärta. Här spenderar vi mest del av vår tid både tillsammans med nära och kära men också i vår egen tid. Precis som med allt annat inom hus och hem går det trender i kök och här uppdaterar HTH oss om de senaste kökstrenderna.

Våra hustyper

Det finns en hel del olika hustyper att välja mellan när man ska bygga hus. De vanligaste är 1-planshus, 1,5-planshus och 2-planshus. Namnen indikerar antalet våningar huset har. Här kan du läsa mer om våra olika hustyper och få reda på mer om vilka tomter de olika typerna passar på och kanske hittar du även ditt drömhus bland våra husmodeller?

Hållbarhet

Som hustillverkare har vi goda möjligheter att bidra till en hållbar värld. På Anebyhusgruppen jobbar vi aktivt för att minska materialsvinnet, göra smarta val och öka kvaliteten för att framtidens hus ska vara hållbara i generationer. En annan viktig del för oss är att skapa en arbetsmiljö där våra medarbetare mår bra och trivs. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete och hur vi arbetar med frågorna i vårt dagliga arbete.

EN ARBETSPLATS SOM ANPASSAR SIG TILL MÄNNISKAN

2022 firar vi hundra år sedan kvinnor i Sverige kunde använda sin rösträtt samt bli valda till riksdagen. Jämställdhet är ett av de hållbarhetsmål vi på Anebyhusgruppen jobbar med utifrån Agenda 2030.

REJÄLA HUS BYGGDA FÖR GENERATIONER

Som hustillverkare har vi goda möjligheter att bidra till en hållbar värld. Vilka val har vi på Anebyhusgruppen gjort och vad kan du som kund göra för att bygga ett mer hållbart hem?

Tips från solclara

Clara "Solclara" Johansson, mari kondo-konsult och aktuell med boken rensa, organisera och inred för ett liv i bättre balans och harmoni.

Hemma hos Christoffer & Anna

Nu har vi äntligen landat! Efter en tid med renoveringsprojekt och tillfällig adress, kom möjligheten de hade väntat på. Idag bor familjen Spångberg i ett nybyggt 1,5-planshus vid skogens slut. – Härifrån kan vi forma vårt liv för framtiden, säger Christoffer Spångberg.

Vägen hem för Morgan Alling

När vi talas vid med Morgan Alling på telefon en tisdagsförmiddag dröjer det inte lång tid innan barnen kommer hem. Livet i en aktiv barnfamilj är stän­digt närvarande och när familjen Alling fick tillökning med tvillingar för två år sedan blev lägenheten i Södermalm i Stockholm för trång. Där startade jakten på drömhuset där de skulle få se sina barn växa upp.

FAMILJEN ALLING HITTAR HEM

Morgan Alling har alltid gått i tankarna om att bygga sitt eget hus. Nu bygger han och frun Anna-Maria barnens paradis på den naturnära tomten i Nacka. Lekfullt, varmt och välkomnande är ledorden för det framtida hem där fyrabarnsfamiljen ska leva.

5 TRENDER BLAND BLIVANDE HUSÄGARE

Trenderna på husmarknaden ser lite olika ut beroende på var i Sverige man befinner sig. Vår säljare Jonna Lauhage som utgår från Husknuten i Göteborg presenterar de trender hon upptäckt bland Anebyhusgruppens husbyggare.

Angelica & Gustaf vann sitt drömhus

Husvinsten blir deras knutpunkt till Sverige. Gustaf Engström och Angelica Ringberg vann sitt drömhus i Anebyhusgruppens jubileumstävling. Nu realiserar de drömmen om en plats att landa på mellan resorna som lastbilsförare och globetrotters.

Bygga fritidshus

Drömmer du om en plats där du kan spendera dina lediga stunder och där det inte finns några måsten? En plats där du kan spendera tid med familj och vänner? Vi hjälper dig att hitta ditt fritidshus.

Trendiga färger

Är det dags att välja färg till rummen i det nya huset eller går du i tankarna att måla om? Att välja färg kan vara ett svårt val och därför har vi tagit fram 4 tips på trendiga färger som kan vara till hjälp.

Hemma hos Jeanette & Martin

I nästan trettio år har Jeanette Moestedt och Martin Moestedt Andersson det Anebyhus som Jeanettes föräldrar en gång byggde. I familjevillan har även deras barn växt upp och nu står paret inför en spännande nystart.

5 tips för hallen

Det första man möts av när man stiger in i ett hem är hallen. Därför vill du att den ska kännas inbjudande samtidigt som du vill att den ska vara praktisk. Att inreda en hall kan kännas knepigt och därför har vi tagit fram 5 tips som kan hjälpa dig.

ETT HUS FÖR HELA LIVET

Sveriges byggnadshistoria innehåller mängder av kunskap, tradition och erfarenhet. Det använde jag mig av när jag ritade Jubileum by Sandell. Resultatet blev en stilren klassisk fyrkantig villa som sticker ut och minner om gamla ladugårdar och smedjor på den svenska landsbygden.

DE HAR BOTT I SITT ANEBYHUS I 44 ÅR

Året då Margareta och Anders Svenson byggde sitt Anebyhus i Ankarsrum utanför Västervik tillträdde Thorbjörn Fälldin som statsminister, Björn Borg vann Wimbledon, kungen gifte sig och bensinen kostade 1,55 kronor liten.

100 TRÄD BLIR HUS

Från växande gran till färdigt hus på mindre än ett år. Anebyhus har tillverkat trähus i 75 år. De har full koll på timrets väg från skogen till drömhemmet. I skogarna på höglandet i Småland växer grundmaterialet för alla hus som Anebyhusgruppen tillverkar. 

BADRUMMET - FRÅN UTEDASS TILL BUBBELPOOL

Muggen, trisseboa, hemlig hus eller kanske kort och gott dasset. Kärt barn har många namn, men faktum är att toaletten är en ganska ny företeelse i svenska hem. Först runt 1945, samtidigt som Anebyhus grundades, blev badrum standard även i små lägenheter.

5 stylingtips inför visning

Dags att sälja nuvarande bostad inför flytten till nya huset? Vi bad inredningsstylisten Emma Fischer, som stylat otaliga visningsobjekt, att dela med sig att sina bästa stylingtips.

5 tips för barnrummet

Att inreda de minstas rum är en rolig uppgift! Här finns plats för att ta ut svängarna, vara kreativ och plocka fram barnasinnet på nytt. Men med möjligheterna följer också en hel del krav. Rummet ska fylla flera funktioner – det ska vara sovrum, vilorum, lekrum och arbetsrum i ett och ha plats för förvaring av både leksaker och kläder.

En titt i vårt Kungshus Hasselösund

Ett typiskt klassiskt skärgårdshus med modern planlösning, stilfullt och praktiskt på samma gång. Hasselösund är en favorit med många år på nacken.

Hållbara hem med smarta miljöval

Dagens hus blir allt mer smarta och energieffektiva. Pierre Arvidsson på Anebyhusgruppen berättar om miljövänliga trender och vilka val du kan göra för ett smart, energieffektivt, nybyggt hem.

Arkitektur som inger trygghet och harmoni

Vi träffade arkitekten Ingemar Medlöw över en kopp starkt kaffe i solen. Vårt samtal kom att handla om formgivning, skaparlust och den filosofiska kärnan i hans arbete: vikten av trygghet och harmoni.

Prisvärda Fokus gör drömmen möjlig

Att bo lika billigt i ett nybyggt hus som i en bostadsrätt låter nästan för bra för att vara sant. Men för Cecilia Belfrage och hennes döttrar är det snart verklighet. Snart lämnar de sin trånga bostadsrätt för ett rymligt och billigare hus, Fokus 110.

Fasaden är husets ytterkläder

När man bygger hus är det många beslut som ska fattas och det kan vara klokt att lyssna på personer som har erfarenhet och kunskap om hur ett nybygge går till. Därför frågade vi arkitekten Göran Löfström vad han har för tips och råd att ge till alla som står i färd med att planera sitt nya hus.

SMARTARE HEM FÖRENKLAR VARDAGEN

Att styra hemmet på distans blir allt vanligare. Numera kan du få pushnotiser i telefonen om du glömt att stänga garageporten. Och att styra belysningen, rullgardinerna och värmen via sensorer har aldrig varit enklare. Smarta hem-lösningar är framtiden – men också här och nu.

Lys upp trädgården

Det är härligt att kunna se det fina i trädgården under alla årstider. Det säger belysningskonsulten Charlotte Gotfredsen som via sitt företag 2 700kelvin drivs av visionen att få oss att inreda med ljus och att tänka på ljussättning i våra hem. 

Inred grönt för ett skönare hem

Ett hem med växter är ett levande hem. Det mjukar upp och ger färg. Gröna växter har på senare år blivit allt mer trendigt och faktum är att de inte bara är fina att inreda med. Vissa sorter hjälper dessutom till att skapa ett behagligare inomhusklimat.

Planera ditt nya badrum från Svedbergs

Badrummet får en allt större betydelse i våra hem – det är numera också ett trivsamt rum där vi kopplar av, skämmer bort oss en stund. Samtidigt ska det vara funktionellt. Allt börjar med planeringen och att funktion går hand i hand med design.

När husdrömmen gick i uppfyllelse

Jakten på Hemnet gav inget resultat. Inte heller mötena med hustillverkarnas säljare. Men så kom Cajsa Ivarsson och Markus Lundgren i kontakt med en engagerad säljare på Anebyhusgruppen. 

Hemma hos familjen Björk

Familjen Björk byggde sitt drömhus i skärgården – ett Kungshus Skaftö som utgångsläge. Resultatet är ett vackert hus i skärgårsstil som smälter in i miljön vid havet. 

Lyckat samarbete bakom unikt projekt

Framtidens fastighetsbolag och en framåtskridande hustillverkare. Samarbetet mellan Framfast och Anebyhusgruppen börjar ge eko i Sverige. Som i Strängnäs, där välplanerade kedjehus med putsade fasader byggs kring en rundformad tomt i ett unikt projekt.

Hemma hos familjen Persson

Tobias och Karin bodde i bostadsrätt när de bestämde sig för att bygga hus. Anledningen, som blev större i takt med att huset byggdes, var att de väntade tillökning och behövde mer utrymme.

FOKUS - Ett enkelt sätt att bygga hus på

Att bygga ett nytt hus kan vara mer ekonomiskt än att köpa begagnat eller att bo i lägenhet. Det visar vårt smarta huskoncept Fokus. Husen byggs med fast planlösning, något som gör husbygget både enklare och mer prisvärt.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn