ETT NATURSKÖNT BOENDE
MED UNIK KARAKTÄR.

I attraktiva Lindö uppför Anebyhusgruppen ett unikt projekt signerat Thomas Sandell, en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare. De platsanpassade hustyperna består av fristående villor i skogspartiet, en parhuslänga med stora takterrasser och en småskalig radhusidyll. Gemensamt för byggnaderna är deras unika karaktärsdrag och estetiska sammanhållning som underordnar sig naturen.

Med inspiration hämtad från traditionella färger, former och material har husen fått en modern design med genomtänkta detaljer, från fasadpanel till dörrknopp. Dynamiska takformer som ger variation i området, stora takterrasser med utsikt och en monokrom färgsättning ger byggnaderna ett starkt släktskap och karaktär.

Den öppna planlösningen skapar en social atmosfär med rumslig karaktär. Stora sällskapsrum, rymliga kök och generösa badrum genererar en ljus och hemtrevlig boendekänsla.

TWIN HOUSE

ETT FUNKISINSPIRERAT BOENDE MED TERRASS I TVÅ VÄDERSTRECK

EN VACKER HELHET

De enhetliga parhusen vid Lindövägens sväng bjuder på en vacker helhet som skapats av genomtänkta detaljer med en tydlig vision. En härlig takterrass med en fantastisk utsikt över Bråviken och en trivsam uteplats erbjuder närhet till både natur och vatten.

Tomten ramas in av träd och växtlighet och husen är belägna med en viss förskjutning till varandra, vilket ger de boende en mer privat sfär. De grafiska volymerna är inspirerade av klassisk funkisarkitektur och fasaderna kläs i svart puts som framträder fint med sin matta yta mot den gröna omgivningen.

Bostäderna nås via en infartsgata från Fiskarvägen där det privata bostadsområdet markeras av en struktur i betong på både väg- och gångbana. Här finns även privat parkering för de boende.

PLANLÖSNING

Parhusen har två våningsplan med en indragen takvåning som ger tillgång till de generösa terrasserna i två väderstreck. Ett svartlackerat räcke med ett kvadratiskt mönster ramar in terrasserna och kontrasterar omgivningen. Formspråket är enkelt med raka vinklar och en symmetrisk fönstersättning.

Den öppna planlösningen kombinerat med stora glaspartier i det generösa sällskapsrummet skapar en ljus och rymlig känsla. Parhusen erbjuder fyra sovrum med genomgående moderna materialval och genomtänkta detaljer, för ett mer personligt boende.

Parhusen är ca 110 kvadratmeter delat på två hela plan exklusive takterrass på 53 kvadratmeter. På plan ett finns ett välförsett kök, ett matrum och ett rymligt sällskapsrum. Dessutom finns ett sovrum eller kontor och ett generöst badrum med tvättmaskin och torktumlare. På plan två finns tre stora sovrum och ett badrum med plats för badkar.

LINDÖ STRAND

Det idylliska området utgör ett fantastiskt läge med närhet till både natur och vatten, ett stenkast från Norrköpings stadskärna. Här bor du vid Bråviken, med utmärkta promenadstråk i Abborreberg, en trevlig småbåtshamn och flertalet förskolor, skolor och lekparker. I området trivs såväl barnfamiljer som par och äldre.

THOMAS SANDELL

Thomas Sandell är en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare, vars formspråk kan beskrivas som skandinaviskt och modernistiskt med en touch av humor.

Under sin karriär som arkitekt är han känd för en rad olika byggnader, som till exempel Gåshaga brygga på Lidingö, Stockholmsbörsen och inredningar för Moderna Museet. Som formgivare har han bland annat uppmärksammats för sina möbler i samarbete med Asplund och den berömda stolen PS Vågö för IKEA. Thomas Sandells arbete inom arkitektur och möbeldesign har belönats med Red Dot Design Award, Årets Möbel, Årets Lampa och han har även tilldelats elva utmärkelser av Utmärkt Svensk Form. I samarbete med Marbodal fick han förra året ta emot pris för Årets Kök på Elle Decoration Awards.

Sedan 1995 leder Thomas Sandell arkitekt- och designkontoret sandellsandberg arkitekter som består av drygt 50 arkitekter, inredningsarkitekter, produktdesigners och ingenjörer. Sandellsandberg levererar distinkta idéer förverkligade på ett pragmatiskt sätt och utvecklar allt från stadsplanering till möbler. Bredden har inspirerat arkitektkontoret sedan starten och är en del av deras identitet. Strategin kan beskrivas som direkt, pragmatisk, lekfull och okomplicerad, vilket manifesterar sig i formstarka byggnader och miljöer med stark identitet, med största omsorg om människa och miljö. Att bo i ett hus eller område ritat av sandellsandberg skall vara ett mervärde i sig.

 

ARKITEKTENS ORD

”I det här projektet har vi tagit avstamp i Lindö Strands fina naturkvalitéer. Vi ville skapa en hemtrevlig idyll där de tre bostadstyperna har sina egna karaktärer formade av platsen.

Gemensamt för alla hus är att vi har använt traditionella former, färger och material på ett modernt sätt och skapat personliga boenden med stora terrasser, genomtänkta planlösningar och fina detaljer”

PARK VILLA

ETT DYNAMISKT VILLAOMRÅDE I SAMSPEL MED NATUREN.

Alldeles intill Bråvikens strand, på den skogbevuxna kullen i Abborreberg, placeras 14 villor, i fyra olika storlekar och utförande, ut mellan träden. Husens riktningar följer den naturliga topografin och bildar små grupperingar på det kuperade området.

Läs mer om PARK VILLA här.

Kommande försäljning - TOWNHOUSE

EN SMÅSKALIG IDYLL MED STOR VARIATION

Mellan Bråviksvägen och Årtullsgatan breder de sex radhuslängorna ut sig med en viss förskjutning till varandra. Huslängorna består av 35 bostadsenheter i fyra olika storlekar där takhöjder, vinklar och indrag skapar stor variation.

Läs mer om TOWNHOUSE här.

Intresseanmälan tomt

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x