Frågor och svar om att bygga hus

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får om att bygga hus med oss på Anebyhusgruppen. HIttar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta någon av våra säljare, som guidar dig genom hela processen. 

Vad ingår i priset?

Priserna på våra husmodeller avser husen i grundutförande. Förändringar och extrautrustning drar upp priset. Huset levereras i byggfärdiga block till tomten. Tänk på det när ni jämför priset med ett lösvirkeshus. Det är betydligt enklare att montera ett hus i färdiga block än att bygga det planka för planka.

Hur lång tid tar byggprocessen?

Leveranstiden för ett hus är alltifrån 30-52 v efter beviljat bygglov och inlämnad beställning. För tillfället har vi långa och varierande leveranstider då det råder materialbrist inom vissa områden. Kontakta någon av våra säljare för att få en mer uppdaterad tidplan. Byggtiden på plats är sedan cirka 20-25 veckor beroende på hustyp.

Vad ingår i leveransen?

Samtliga våra hus har en hög grundstandard som bland annat inkluderar toppmodern köksutrustning med vitvaror, fönster av hög kvalitet, frånluftsvärmepump/bergvärmepump och vattenburen golvvärme på nedre plan. Exakt vilka produkter som ingår beror på vilken husserie huset ingår i. En fullständig leveransdeklaration får du från din säljare. 

Vad använder ni för grund?

Våra hus är anpassade för platta på mark med vattenburen golvvärme.

Kan man köpa huset nyckelfärdig?

Ni väljer själva hur ni vill bygga ert hus. Vi erbjuder totalentreprenad där vi ansvarar för hela bygget från start till helt inflyttningsklart. Vill ni hellre ansvara för bygget kan ni välja att endast köpa materialsatsen från oss. Tillsammans hittar vi en lösning som passar er. 

Kan man lita på kvaliteten?

Vi jobbar med ett kvalitetssystem som ser till att våra höga krav uppfylls. Vi gör fortlöpande kontroller för att säkerställa att våra hus överensstämmer med gällande tillverkningshandlingar, att projekteringen är utförd på ett sakkunnigt sätt och att material och komponenter används rätt. Kontrollerna utförs av det oberoende Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). Till det kommer vårt medlemskap i branschföreningen Trä- och Möbelindustriförbundet (TMF). Och för att du ska känna dig trygg med ditt köp riktigt länge tecknar vi även en färdigställande- och byggfelsförsäkring som ingår. 

 Vad innebär byggyta?

På våra ritningar anger vi byggyta och det är alltså den tomtyta som huset tar. Byggrätten anger hur stor den får vara tillsammans med hustyp (antal våningar, vind, souterräng). Ett tvåplanshus har naturligt nog en betydligt större boyta än byggyta jämfört med ett enplanshus.

Vad tillkommer vid ett husbygge?

Utöver huset (inkl tillval och justeringar) tillkommer kostnader för byggarbetet och tomten, framdragning av el, vatten och avlopp (vilket varierar stort), bygglov och stämpelskatt (lagfart). Vid belåning tar man också ut en avgift för pantbrev (säkerhet för lån) vanligtvis 2% av beloppet. Utöver det vill man kanske snygga till tomten och bygga en altan.

Beställ katalog

Ange län och kommun där du är intresserad av att bygga och vilken katalog du vill beställa.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att beställa vår katalog accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan till tomtkö

Jag vill få mer information om kommande tomter i mitt område.

*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Intresseanmälan tomtförsäljning

Jag vill veta mer om hur Anebyhusgruppen kan hjälpa mig att sälja mark.

Ange län och kommun för marken som ska säljas.
*Obligatoriska uppgifter

Genom att göra en intresseanmälan accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Surewood Industries och dess bolags ambition är att ha en hög transparens och ett gott utvecklat system för att både anmäla och hantera eventuella oegentligheter eller misstanke om sådana. Genom detta förhållningssätt och att tillhandahålla ett Whistleblowersystem minimera vi risker som allvarligt kan skada företaget, organisationen eller dess medarbetare.

För anmälan avseende verksamhet som rör Anebyhusgruppen kan du antingen använda det här formuläret eller maila till whistleblower@surewood.se. Formuläret gör att du kan lämna ditt meddelande anonymt och du så önskar. Tänk dock på att så tydligt som möjligt beskriva ärendet du vill uppmärksamma.

Vi tackar för ditt engagemang!

*Obligatoriska uppgifter

Felanmälan

Accepterade filformat: .pdf, .png, .jpeg, .jpg, .xls, .xlsx, .txt, .docx, .zip
*Obligatoriska uppgifter

Genom att använda vår hemsida accepterar du också vår integritetspolicy.

Här du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter
x