Små detaljer gör skillnad

Så bygger vi ert hus

Idag tillverkas alla våra styckehus i en och samma fabrik, mitt i det småländska skogsriket. Här har virkeshantering och snickeri långa traditioner.


Det mesta bygger vi inomhus

Byggmetoden vi använder är storblock, vilket innebär att ytterväggarna med färdigmonterade fönster redan är klara när huset börjar resas på tomten. Likaså förbereder vi taket så långt det går. Att bygga inomhus utesluter förstås all risk för fuktskador under bygget.

Extra kraftiga ytterväggar och dubbla lager isolering

Våra ytterväggar består av rejäla träreglar, formstabila träfiberskivor och dubbla lager isolering. Allt som allt en rejäl konstruktion som mer än väl lever upp till dagens hårda isoleringskrav.

Först monterar vi en 195 mm tjock isolering och innanför den lägger vi fukt-spärren. Därefter sätter vi ett andra lager isolering på 45 mm med plats för el och ledningar. Då slipper vi punktera fuktspärren i onödan. Utanför isoleringen lägger vi en tjock impregnerad träfiberskiva, istället för tunn vindpapp som är det vanliga. Det blir lite rejälare så.

Smarta lösningar för barn, vuxna och värmepump

Våra arkitekter får ofta beröm för de genomtänkta planlösningarna. Flera av våra hus har till exempel ett separat teknikrum för värmepump. Många hus har också separat avdelning för vuxna och barn samt ett extra allrum hos barnen. Föräldrasovrummet har ofta klädkammare och badrum i anslutning.

Stopp för oinbjudna gäster!

När höstkylan nyper till är det många som vill in i stugvärmen. Därför utrustar vi alla våra hus som har träfasad med en metallist mellan panelen och väggen, den ser ut som en jättelång kam. På så sätt kan ni vara säkra på att slippa påhälsning av smågnagare. Och vi har dessutom ett insektsnät i takfoten för att stoppa obehagliga kryp den vägen.

Besök vår fabrik

Vill du se hur ett modernt husföretag bygger hus idag? Kontakta oss och boka in ett besök i vår husfabrik i Åseda.

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn