Entreprenad

Entreprenadformer

När du har bestämt dig för att bygga ditt drömhus behöver du också välja vilken entreprenadform du vill använda dig av. Hos Anebyhus kan du välja att köpa ett hus med totalentreprenad eller köpa huset som en materialsats. Vilken form som passar just dig är helt upp till dig själv, men våra lokala agenter kan självklart guida dig utifrån dina förutsättningar men valet gör ni själva.

Det är alltid viktigt att du noggrant läser igenom alla avtal om vad som gäller så att du har rätt förväntningar på̊ vad som har avtalats och vem som ansvarar för vad i respektive entreprenadform. Våra agenter får inte agera ombud för en entreprenör och det är därför viktigt att du själv träffar entreprenören som du skriver avtal med så att du känner förtroende för dem och att kommunikationen fungerar. Våra lokala agenter kan ge förslag på̊ samarbetspartners men valet av entreprenör är självklart upp till dig.TOTALENTREPRENAD

Det bekvämaste sättet att köpa hus på är med totalentreprenad. Då tar vi som husleverantör ansvar för hela bygget från start tills att det är inflyttningsklart. För dig betyder det att du skriver ett enda avtal på både materialsats och entreprenad. Dessutom får du en projektledare från Anebyhusgruppen som ansvarar för ditt bygge. Vi planerar och ansvarar för hela byggnationen, samordnar hantverkare och planerar leveranser av material.

Vid totalentreprenad ingår även en försäkring som gäller från första leveransdagen och ett år framåt. Den omfattar en ansvarsförsäkring som börjar gälla då du undertecknar entreprenadavtalet.

Totalentreprenad är utan tvekan det bästa alternativet om du vill ha ett tryggt och smidigt husbygge utan för mycket att tänka på.

MATERIALSATS

Kanske tänker du göra en del själv eller vill skriva egna kontrakt med andra parter. Om så är fallet bygger vi precis som vanligt klart så mycket som möjligt i vår fabrik och sedan levererar materialet till ditt hus till din tomt. Förutom själva materialsatsen levereras material och produkter från olika underleverantörer. Därefter ansvarar du själv för samordning av arbetet och projektledning på byggplats. Vid köp av en materialsats av Anebyhusgruppen har du som kund två entreprenadformer att välja mellan enligt nedan. Det är helt upp till dig som kund att välja vilken form som passar dig bäst.

Generalentreprenad

Med generalentreprenad skriver du två avtal - ett köpeavtal för materialsatsen med oss på Anebyhusgruppen och ett separat entreprenadkontrakt med en generalentreprenör. I de flesta fall upphandlar och ansvarar generalentreprenör för underleverantörer åt dig som beställare, samt har samordningsansvaret för byggnationen.

Vår säljagent finns tillgänglig som stöd under hela processen, med frågor och svar. Vänligen läs noga igenom alla avtal för en tydlig förståelse av vem som ansvarar för vad.

Delad entreprenad

En delad entreprenad innebär att du skriver kontrakt med ett flertal entreprenörer som reglerar allt ifrån markarbeten till kakelsättning. Precis som vid en generalentreprenad, skriver du ett köpeavtal med Anebyhusgruppen, och skriver sedan ett avtal för respektive entreprenaddel (markarbeten, el, kakelsättning m.m.). Entreprenörerna är sidoentreprenörer i förhållande till varandra.

Vår säljagent finns tillgänglig som stöd under hela processen, med frågor och svar. Vänligen läs noga igenom alla avtal för en tydlig förståelse av vem som ansvarar för vad.

 

Oavsett vad du väljer, kommer du tillsammans med en av våra säljare överens om hur du vill ha det!

KONTAKTA DITT NÄRMSTA KONTOR

Våra kunniga husrådgivare hjälper gärna till med svara på frågor angående möjligheten att bygga hus i just ditt område, våra husmodeller och priser. Hitta ditt närmsta säljkontor här.

TILL VÅRA KONTOR
Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn