Att bygga hus

med Anebyhus

Sedan vi började bygga hus i mitten av 1900-talet har vi som husföretag arbetat för att alla ska ha möjlighet att bygga sitt unika hus. Våra husdesigners och konstruktörer är mycket skickliga och ser till att ert nya hus fungerar såväl utseendemässigt som funktionellt. Läs mer om hur det går till att bygga hus med oss på Anebyhusgruppen i länkarna nedan.

Så bygger vi ert hus

Idag tillverkas alla våra styckehus i en och samma fabrik, mitt i det småländska skogsriket. Här har virkeshantering och snickeri långa traditioner.

Entreprenadformer

Här hittar du våra entreprenadformer - totalentreprenad, generalentreprenad och delad entreprenad.

STANDARD OCH TILLVAL

Alla detaljer i huset, både exteriört och interiört, är noga utvalda av en inredningsarkitekt för att passa husets karaktär. För att du ska kunna sätta din personliga prägel på ditt hus erbjuder vi många tillvalsmöjligheter. Vi samarbetar med trygga leverantörer som levererar varor med hög kvalitet.

Finansiering

Tillsammans med Nordea kan vi erbjuda ett förmånligt finansieringsalternativ för ert nya hus. När du träffar en av våra husexperter tar ni tillsammans fram en kalkyl på vad ditt hus kommer att kosta och vad det kommer att kosta dig när du bor i det. Kalkylen skickar du sedan vidare till banken som avgör hur mycket de är villiga att låna ut.

Steg för steg

Vägen till ditt nya hus - här berättar vi hur ett nytt hus blir till om ni väljer totalentreprenad med Anebyhusgruppen som husleverantör. Vid totalentreprenad skriver ni bara ett enda avtal – med oss. Vi ser till att allt fungerar ni kan se fram emot att flytta in i ert nya hus.

Arkitektens råd

Det är så mycket att tänka på vid husbygge. Ett förstorat kök gör kanske hallen mindre? Delar ni av rum så behövs kanske fler fönster? För att göra det enkelt för dig som husköpare har vi här samlat en rad med tips och kloka idéer från våra arkitekter. Dessutom är många av våra husmodeller utrustade med Arkitektens val - smarta förändringar i husmodellen som gör att du kan sätta din egen prägel ditt drömhus.

PODD: HJÄLP! VI SKA BYGGA HUS

Drömmer du också om att bygga nytt hus? I den här poddserien hjälper vi dig att gå från dröm till verklighet!

I elva avsnitt går vi igenom hela husprocessen, steg för steg, från att du köper tomt till att du faktiskt flyttar in i ditt nya hus.

Frågor och svar

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får om att bygga hus med oss på Anebyhusgruppen. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta någon av våra säljare, som guidar dig genom hela processen.

Våra kontor

Vi har kontor på 19 platser runt om i vårt avlånga land, från Luleå i norr till Malmö i söder. Självklart bygger vi hus i hela Sverige och våra hussäljare hjälper er oavsett var ni vill bygga hus. Klicka in dig här för att läsa mer om våra kontor.

Våra hustyper

Det finns en hel del olika hustyper att välja mellan när man ska bygga hus. De vanligaste är 1-planshus, 1,5-planshus och 2-planshus. Namnen indikerar antalet våningar huset har. Här kan du läsa mer om våra olika hustyper och få reda på mer om vilka tomter de olika typerna passar på och kanske hittar du även ditt drömhus bland våra husmodeller?

TRÄHUS FÖR LIVET

1-planshus, 1,5-plans hus, 2-planshus – Vi har trähus i flera olika stilar, för alla situationer i livet.

ALLA VÅRA HUSMODELLER

Så här börjar din husresa!

Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn