Att bygga hus

Bygga hus med Anebyhus

Sedan vi började bygga hus i mitten av 1900-talet har vi som husföretag arbetat för att alla ska ha möjlighet att bygga sitt eget hus. Våra husdesigners och konstruktörer är mycket skickliga och ser till att ert nya hus fungerar såväl utseendemässigt som funktionellt. Läs mer om hur det går till att bygga hus med oss på Anebyhusgruppen i länkarna nedan.

Så bygger vi ert hus

Idag tillverkas alla våra styckehus i en och samma fabrik, mitt i det småländska skogsriket. Här har virkeshantering och snickeri långa traditioner.

Arkitektens råd

Det är så mycket att tänka på vid husbygge. Flera av våra husmodeller är utrustade med Arkitektens val - smarta förändringar i husmodellen som gör att du kan sätta din egen prägel ditt drömhus. För att göra det enkelt för dig som husköpare har vi här samlat en rad med tips och kloka idéer från våra arkitekter. 

STANDARD OCH TILLVAL

Alla detaljer i huset, både exteriört och interiört, är noga utvalda av en inredningsarkitekt för att passa husets karaktär. För att du ska kunna sätta din personliga prägel på ditt hus erbjuder vi många tillvalsmöjligheter. Vi samarbetar med trygga leverantörer som levererar varor med hög kvalitet.

Finansiering

Tillsammans med Nordea kan vi erbjuda ett förmånligt finansieringsalternativ för ert nya hus. När du träffar en av våra husexperter tar ni tillsammans fram en kalkyl på vad ditt hus kommer att kosta och vad det kommer att kosta dig när du bor i det. Kalkylen skickar du sedan vidare till banken som avgör hur mycket de är villiga att låna ut.

PODD: HJÄLP! VI SKA BYGGA HUS

Drömmer du också om att bygga nytt hus? I den här poddserien hjälper vi dig att gå från dröm till verklighet!

I elva avsnitt går vi igenom hela husprocessen, steg för steg, från att du köper tomt till att du faktiskt flyttar in i ditt nya hus.

Frågor och svar

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får om att bygga hus med oss på Anebyhusgruppen. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta någon av våra säljare, som guidar dig genom hela processen.

Våra hustyper

Det finns en hel del olika hustyper att välja mellan när man ska bygga hus. De vanligaste är 1-planshus, 1,5-planshus och 2-planshus. Namnen indikerar antalet våningar huset har. Här kan du läsa mer om våra olika hustyper och få reda på mer om vilka tomter de olika typerna passar på och kanske hittar du även ditt drömhus bland våra husmodeller?

Vår entreprenad- omfattning

Vi levererar ditt hus som en materialsats där väggarna byggs inomhus i våra tempererade fabriker. Förutom materialsatsen levereras även material och produkter från våra olika underleverantörer till din tomt. Vid köp av materialsats kan du välja mellan generalentreprenad och delad entreprenad.

TRÄHUS FÖR LIVET

1-planshus, 1,5-plans hus, 2-planshus – Vi har trähus i flera olika stilar, för alla situationer i livet.

ALLA VÅRA HUSMODELLER
Hurra, {} tillagd som favorit!

Du hittar alla favoriter i menyn

{} är borttagen som favorit

Du hittar alla favoriter i menyn